Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Novi Zadar Wine Festival koji se 23. i 24. veljače održava u dvorani Višnjik, mogao bi biti spektakularan 

zadar-wine-festival-g

Zadarski Wine Festival iz godine je u godinu sve relevantniji. A u veljači 2024. trebao bi doživjeti svoje najraskošnije izdanje do danas.

Ivan Stiblik, povjerenik Hrvatskog sommelier kluba za Dalmaciju, koji organizira Zadar Wine Festival još od 2017. godine, ističe kako će se u veljači 2024. Festival održati na dvostruko većem prostoru nego lani; na 2000 umjesto na 1000 kvadratnih metara u poznatoj zadarskoj dvorani Višnjik.

Cijene najma štanda za vinare i distributere prilično su povoljne; izlagačko mjesto košta 525 eura plus PDV. Osobito je važno što će na Zadarskom Wine Festivalu sudjelovati neki od najvažnijih nacionalnih vinskih distributera poput  Mive, Vivata i Lu Me Ekskluziv. Miva, dapače, osigurava  Riedelove čaše za tastinge na Festivalu.

U nizu radionica koje će se 23. i 24. veljače održati na Zadarskom Wine Festivalu, posebno treba istaknuti masterclass u čast velikom Miljenku Grgiću koji će voditi vinski edukator Danijel Čečavac, kao i program Four under Forty posvećen najboljim mlađim hrvatskim enolozima.

U programu Four under Forty sudjeluju Juraj Sladić, direktor i glavni enolog dalmatinskog  Testamenta, Josip Barišić vrlo mladi ravnatelj Lagunine proizvodnje vina i maslinovih ulja, Martin Kovačević iz Feravina i Josip Volarević iz Komarne.

Prije samog Festivala održat će se više atraktivnih radionica, pa tako 16. veljače na radionici Kabaj and Friend gostuju Jean Kabaj i Alen Bibich.

Tri dana kasnije, 19. veljače, u suradnji s Hrvatskim sommelier klubom održava se radionica posvećena sparivanju hrane i vina, koju će voditi ugledni zagrebački sommelier Mario Meštrović.

Na Zadarskom Wine Festivalu sudjeluje oko sto vinarija s više od 800 etiketa, kao i nekoliko destilerija i gastronomskih izlagača. Osim hrvatskih vinarija, na Festivalu će svoja vina predstaviti  proizvođači iz Slovenije, Makedonije, BIH, Italije i Srbije. Zadarski Wine Festival ovogodišnjom postavom postaje jedna od najvažnijih hrvatskih vinskih smotri.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.