Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rovinjski Agli Amici upravo je proglašen 13. najboljim  talijanskim restoranom na svijetu izvan Italije

agli-amici

U srijedu 12. prosinca u Milanu je održana svečana priredba Gran Galà della Cucina Italiana, na kojoj je među ostalim proglašeno 50 najboljih talijanskih restorana na svijetu izvan Italije. Rovinjski restoran Agli Amici u tom je izboru zauzeo visoko trinaesto mjesto, što je dosta ozbiljno i komercijalno važno postignuće.

Rovinj, Istra i Hrvatska sada se mogu pohvaliti jedanaestim najboljim talijanskim restoranom na svijetu. S obzirom na univerzalnu popularnost talijanske kuhinje, Rovinj je upravo dobio još jedan jači turistički adut.
Zanimljivo je da je najboljim talijanskim restoranom na  svijetu  izvan Italije proglašen pariški Il Carpaccio, drugo mjesto zauzela je Gucci Osteria u Tokiju, reći je Don Alfonso u Torontu. Zanimljivo je da je četvrto mjesto osvojio šangajski Da Vittorio obitelji Cerea, koja je ovog ljeta u Poreču otvorila Miramare by Fratelli Cerea.

Čini se, dakle, da Istra postaje jedno od regionalnih središta talijanske kuhinje. Chef Emanuele Scarello i njegova sestra Michaela otvorili su rovinjski Agli Amici 2021. godine. Odmah poslije otvorenja, rovinjski Agli Amici dobio je Michelinovu zvjezdicu. Originalni Agli Amici u Udinama ima dvije zvjezdice.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.