Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Roman Rabik i Marko Markota sinoć su u Cato taqueriji predstavili fantastične koktele na bazi tequile i mezcala 

Roman Rabik jedan je od najzanimljivijih barmena u Hrvatskoj. Rabik je radio je u zagrebačkom Noelu i Timeu, splitskoj Kinoteci, Baltazaru te neko vrijeme u inozemstvu. Rabik je svakako jedan od najtalentiranijih hrvatskih barmena, s prilično originalnim stilom koktela i svako njegovo gostovanje izaziva veliki interes publike.

Ove je subote Roman Rabik, zajedno s Markom Markotom iz distributerske kuće Alca, gostovao u novom zagrebačkoj taqueriji Cato. Prije više od mjesec dana Cato je uselio u kultni kafić Finjak u Vlaškoj ulici. Cato taquerija vrlo je zabavan i ambiciozan bar, u kojem se u energičnoj atmosferi spajaju ručno rađeni tacosi, prirodna vina, kokteli, dobra craft piva i specialty kava.

Na eventu u do zadnjeg mjesta popunjenom Catu pred entuzijastičnom publikom Rabik je miješao pet signature koktela baziranih na teqilama i mezcalu Don Fulano, Arette Blanco, Fortaleza i Bruxo X. Uspjeli smo probati Batangu s tequilom Don Fulano i kućnom cola kombuchom koja je bila izvanredna, moćna i krajnje elegantna. Originalni “milkshake” s jogurtom, jabukom, bjelanjcima i cimetom jedan je od najimpresivnijih i nježnijih koktela na bazi mezcala koje smo probali.

Uz vrhunske koktele, Cato je pripremio i nekoliko zalogajčića u obliku originalno nazvanih catosa, s ručno rađenim tacosima od govedine, goveđeg jezika, bundeve i salsama. Ipak, najbolji među ponuđenim snackovima bio je svježe prženi čips od plavog kukuruza, koji je za naš stol stigao još topao zajedno sa zelenom salsom i pospiom od kozjeg sira. Tacosi su rađeni od mase, kukuruznog brašna za tijesto koje se koristi u mnogim jelima Latinske Amerike, a pravi se od mljevenog kukuruza.

Odlični kokteli Romana Rabika s moćnim tequilama i mezcalima i prilično dobrim Catovim zalogajima stizali su do dugo u noć. Cato je sasvim sigurno pokazao svoju ambicioznu stranu i originalnost na zagrebačkoj sceni barova i taquerija. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.