Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

PELEGRINI NA MORU Pelegrini je uveo ručkove i večere na barci, za dvoje do četvero gostiju. Skiper je ujedno i chef

pelegrini-na-moru

Glavni chef i vlasnik Pelegrinija Rudolf Štefan ovog je ljeta dosta maštovito proširio ponudu najboljeg šibenskog i najvažnijeg dalmatinskog  restorana. Pelegrini je, dakle, upravo uveo ručkove i večere na brodu, koji krstari šibenskim arhipelagom.

Pelegrini nudi dvije opcije lokalne visoke kuhinje, koja se poslužuje na brodu. Prva se zove Boat Exprerince i traje punih pet i pol sati. Drugi Pelegrini na barci zove se Sunset, i traje sat i pol, otprilike koliko i zalazak sunca. Uz obje se opcije nudi individuazirana vinska karta , koja se slaže prema prioritetima gostiju. Posebno je zanimljivo da je skiper ujedno i jedan od chefova jedinog srednjedalmatinskog Michelinova restorana.

Boat Experience i Sunset mogu unajmiti dva ili četri gosta. Radi se, dakle, o zaista jedinstvenom, nemasovnom, gastronomsko ambijentalnom iskustvu. Fine diningom na brodu Rudolf Štefan ponovno je značajno inovirao dalmatinsku restoransko turističku ponudu. Dosad su se na brodskim izletima uglavnom jele zamrznute male ribe i lignje, i pilo otvoreno vino o čijem porijeklu i kvaliteti nitko tko drži do vina ne želi ništa znati. A sada, eto, gosti mogu uživati u plovidbi, zalasku sunca, hrani Michelinova ranga, ozbiljnoj vinskoj listi, sve to u  društvu chefa-kormilara.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

PELEGRINI NA MORU Pelegrini je uveo ručkove i večere na barci, za dvoje do četvero gostiju. Skiper je ujedno i chef

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min