Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PLACe MARKET Večeras na Dolcu ponovno kuhaju zagrebački chefovi. Evo što se noću jede na glavnoj zagrebačkoj tržnici

place-market-dolac

Jedna od najzanimljivijih gastronomskih manifestacija zadnjih godina, PLACe Market koji gradske tržnice nakon završetka radnog vremena pretvara u noćne gourmet tržnice, danas će se po treći puta održati na centralnog zagrebačkog tržnici Dolac.  

PLACe Market je nacionalni projekt revitalizacije tržnica koji u ljetnoj sezoni postaje i turistički sadržaj. Cilj projekta je, kako navodi organizatorica Sarah Josipović, oživjeti tržnice i noću i pokazati što s sve street food u Hrvatskoj može biti, promovirati hrvatsku ugostiteljsku ponudu i autentičnost svake regije, ali i donijeti život u sam centar grada.

Prvi PLACe Market uopće održan je na splitskom Starom Pazaru, uz golemi interes publike. Isto se dogodilo u Zagrebu. Na Dolcu su zagrebački chefovi kuhali već dva puta, a danas u 18 sati ponovno zauzimaju štandove.

Na PLACe Marketu na Dolcu nastupaju Bistro Apetit by Marin Rendić, Nautic club Pojoda sa chefom Christianom Misiračom, Gastronomadi, Broom 44 & Proof 33, Ficlek, SOI Fusion, Taika by Sherpa by Ivana Bekavac, restTač, Rougemarin by Marin Rendić, Meat the King, Le Central, Poke Poke, Vinkl, Cunami, Arepa, Beg’s, Al Dente i Amelie. Dakle, prilično veliki lineup s golemim rasponom žanrova i jela, od venecuelanskog street fooda preko veganskih Beyond Meat burgera do pravih steakova od odležane govedine, tjestenine, pokea, žestoke azijske hrane i tradicijskih jela. Ova lista jela koja su se dosad pojavljivalana Dolcu, dat će vam uvid u ono što možete očekivati večeras. 

Bistro Apetit by Marin Rendić

sipa na kremastoj palenti s bosiljkom, Grana Padanom i  uljem peršina, pralina punjena bikovim repom i brie sirom na kremi od celera i šparoga u umaku od sira s jagodom 

Nautic club Pojoda by Christian Misirača

morski pas i janjeće fritule, patka i sipa

Gastronomadi

panuozzo sendviči u raznim verzijama, od Provansalske porkete i orade na savur  

Broom 44 & Proof 33 by Igor Gudac

sendvič s gljivama, juha od brokule s fregolom sardom, pizze od kiselog tijesta 

Ficlek

punjene paprike, pohanci s rizi bizijem, Kaiseršmarn 

SOI fusion

Štruk Lee – štrukle sa sirom u veličini  dumplinga , s kineskim chili crispom, kiselo-slatkim lukom i crvenim čilijem.

Taika by Sherpa by Ivana Bekavac

srdela ili patlidžani u somunu 

resTač

srdelice, soparnik 

Rougemarin by Marin Medak

skradinski rižoto uživo 

Meat the King

Burgeri pečeni u Green Eggu, odležani steakovi 

La Central

hobotnice na galicijski, pintxo moruno s krumpirom, kroketi od gljiva  patatas bravas, kozice bunuelos, huevos con chistorra

Poke Poke

Havajski poke bowls s tunom, losom, katsu piletinom i teletinom

Vinkl

purica z mlincima, zagorska juha sa štruklima, domaći sir i vrhnje sa čvarcima.

Cunami

jedini sushi na Dolcu 

Arepa

empanade s morskim psom, tostones

Beg’s (plant based)

katsu s rižom, Beyond Meat šiš u tortilji  

Al Dente

domaća pašta u parmezanu s ribanim tartufom  

Amelie

cannoli, keksi, torte 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.