PLACe MARKET Večeras na Dolcu ponovno kuhaju zagrebački chefovi. Evo što se noću jede na glavnoj zagrebačkoj tržnici

Jedna od najzanimljivijih gastronomskih manifestacija zadnjih godina, PLACe Market koji gradske tržnice nakon završetka radnog vremena pretvara u noćne gourmet tržnice, danas će se po treći puta održati na centralnog zagrebačkog tržnici Dolac.

PLACe Market je nacionalni projekt revitalizacije tržnica koji u ljetnoj sezoni postaje i turistički sadržaj. Cilj projekta je, kako navodi organizatorica Sarah Josipović, oživjeti tržnice i noću i pokazati što s sve street food u Hrvatskoj može biti, promovirati hrvatsku ugostiteljsku ponudu i autentičnost svake regije, ali i donijeti život u sam centar grada.

Prvi PLACe Market uopće održan je na splitskom Starom Pazaru, uz golemi interes publike. Isto se dogodilo u Zagrebu. Na Dolcu su zagrebački chefovi kuhali već dva puta, a danas u 18 sati ponovno zauzimaju štandove.

Na PLACe Marketu na Dolcu nastupaju Bistro Apetit by Marin Rendić, Nautic club Pojoda sa chefom Christianom Misiračom, Gastronomadi, Broom 44 & Proof 33, Ficlek, SOI Fusion, Taika by Sherpa by Ivana Bekavac, restTač, Rougemarin by Marin Rendić, Meat the King, Le Central, Poke Poke, Vinkl, Cunami, Arepa, Beg’s, Al Dente i Amelie. Dakle, prilično veliki lineup s golemim rasponom žanrova i jela, od venecuelanskog street fooda preko veganskih Beyond Meat burgera do pravih steakova od odležane govedine, tjestenine, pokea, žestoke azijske hrane i tradicijskih jela. Ova lista jela koja su se dosad pojavljivalana Dolcu, dat će vam uvid u ono što možete očekivati večeras.
Bistro Apetit by Marin Rendić

sipa na kremastoj palenti s bosiljkom, Grana Padanom i uljem peršina, pralina punjena bikovim repom i brie sirom na kremi od celera i šparoga u umaku od sira s jagodom
Nautic club Pojoda by Christian Misirača

morski pas i janjeće fritule, patka i sipa
Gastronomadi

panuozzo sendviči u raznim verzijama, od Provansalske porkete i orade na savur
Broom 44 & Proof 33 by Igor Gudac

sendvič s gljivama, juha od brokule s fregolom sardom, pizze od kiselog tijesta
Ficlek

punjene paprike, pohanci s rizi bizijem, Kaiseršmarn
SOI fusion

Štruk Lee – štrukle sa sirom u veličini dumplinga , s kineskim chili crispom, kiselo-slatkim lukom i crvenim čilijem.
Taika by Sherpa by Ivana Bekavac

srdela ili patlidžani u somunu
resTač

srdelice, soparnik
Rougemarin by Marin Medak

skradinski rižoto uživo
Meat the King

Burgeri pečeni u Green Eggu, odležani steakovi
La Central

hobotnice na galicijski, pintxo moruno s krumpirom, kroketi od gljiva patatas bravas, kozice bunuelos, huevos con chistorra
Poke Poke

Havajski poke bowls s tunom, losom, katsu piletinom i teletinom
Vinkl

purica z mlincima, zagorska juha sa štruklima, domaći sir i vrhnje sa čvarcima.
Cunami

jedini sushi na Dolcu
Arepa

empanade s morskim psom, tostones
Beg’s (plant based)

katsu s rižom, Beyond Meat šiš u tortilji
Al Dente

domaća pašta u parmezanu s ribanim tartufom
Amelie

cannoli, keksi, torte