Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Matrixu se navečer peku hrvatski odležani porterhouse i baskijski odležani ribeye. A na pastu se ribaju svježi tartufi

matrix-g

Chef Matija Iveta, učenik svojedobno popularnog i utjecajnog Roberta Slezaka, preporodio je zagrebački Matrix, smješten u istoimenom poslovnom kompleksu u Slavonskoj. Iveta za ručak priprema niz proljetnih jela. U Matrixu su nam rekli da svaki dan imaju između 80 i 100 couverta za ručak.

matrix-tartufi

Najtraženija su janjeća rebra i grilane šparoge. Mi smo zasad uspjeli probati samo rižoto od šparoga, koji je skuhan klasično, s preciznom teksturom i čistim zeleno-kremastim okusima. Osim dnevnog menija namijenjenog zaposlenicima obližnjih ureda, chef Iveta pripremio je i prilično slastan večernji meni, koji se bazira na zrelom crvenom mesu.

matrix-matija-iveta- g
Chef Matrixa Matija Iveta

Gospodin Iveta navečer peče tri tjedna odležani hrvatski porterhouse i 45 dana odležani baskijski ribeye. Tu su i klasični biftek, ali i vratina crne španjolske svinje. Uz steakove se poslužuju trostruko prženi pomfrit , pomfrit od batata, brokula iz woka, grilane šparoge i mladi krumpir s mladim špinatom, kao i nekoliko umaka tipičnih za steakhouse: chimichurri, demiglace sa zelenim paprom i romesco. Budući da je Matija Iveta strastveni lovac, logično je da su se na večernjem meniju našli file jelena i carpaccio od jelena.

matrix-pile

Za one koji nisu fanovi crvenog mesa, tu su minijaturno cijelo pile na grillu, ravioli s brancinom, file lososa s kvinojom, kao i pljukanci s pravim svježim tartufima koji se, naravno, ribaju za stolom, pred gostima. Sudeći po jelovniku, Matija Iveta uspio je gastronomski redefinirati Matrix. Nova vinska lista još se izrađuje.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.