Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Na desetom Pink Dayu predstavljeno je više od sto rosea i tridesetak maslinovih ulja

Pink Day proslavio je deseti rođendan u subotu 22. travnja u zagrebačkoj Laubi. Lauba je bila sva u ružičastom, pojedini su štandovi, poput Bastiànova, izgledali razigrano proljetno.

U možda najljepšem i najpodesnijem prostoru za vinske smotre u cijeloj Hrvatskoj okupilo se mnogo vinara, distributera maslinara, profesionalaca iz ugostiteljskog biznisa, ali i civila zainteresiranih za ružičasta vina i vrhunska maslinova ulja. Pink Day je, naime, već dugo i Green Day, pa je tako u subotu u Laubi, uz stotinjak rosea  izloženo i tridesetak maslinovih ulja.

Sanja Muzaferija, osnivačica Pink Daya i šefica udruge Woman on Wine prije desetak je godina prepoznala nadolazeći trend rasta popularnosti rosea.

Rosei danas spadaju među najtraženija vina na svjetskom tržištu; u Hrvatskoj, također, potražnja za ružičastim vinima neprekidno raste. Važno je da raste i kvaliteta, rose se više ne tretira kao slatkasti nusproizvod drugih stilova vina nego sve češće kao visokovrijedno vino koje ima svoje posebne stilske obrasce.

Pink Day Sanje Muzaferije u svojih je deset godina odigrao iznimno važnu ulogu u populariziranju i žanrovsko-kvalitativnom profiliranju ružičastih vina u Hrvatskoj.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Na desetom Pink Dayu predstavljeno je više od sto rosea i tridesetak maslinovih ulja

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min