Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BIZARNA NESREĆA U MADRIDU Konobar flambirao jelo, zapalio restoran i goste. Petero mrtvih, 10 ranjenih

flambiranje

Najmanje pet osoba je poginulo, a deset ih je ranjeno u nesreći koju je u jednom madridskom restoranu izazvao konobar kad je flambirao jelo, javlja El Pais. Požar je izbio u talijanskom restoranu Burro Canaglia u petak navečer, kad je restoran bio pun gostiju. 

Jedan od ozlijeđenih gostiju je u kritičnom stanju, a petero ih je teško ozlijeđeno. Koliko se dosad zna, konobar je flambirajući jelo zapalio plastične posude na kolicima, a plamen je brzo zahvatio stolnjake i proširio se po sali. Pretpostavlja se da je ulogu u požaru odigralo i nestručno korištenje alkohola koji se koristi za flambiranje. Velik broj mrtvih i ranjenih pripisuje se činjenici da je konobar zapalio restoran blizu ulaza pa gosti nisu mogli pobjeći. 

El Pais je objavio da je među poginulima i jedan zaposlenik restorana. Iako je požar brzo ugašen, bio je “iznimno intenzivan” i stvorio je “mnogo dima”, rekao je gradonačelnik Madrida Jose Luis Martinez-Almeida.

Gradonačelnik je rekao da je u restoranu u trenutku požara bilo oko 30 gostiju i članova osoblja. Rekao je da bi bilo više žrtava da vatrogasci nisu tako brzo izašli na teren i požar ugasili u roku od 10 minuta. od dojave. Policija je pokrenula istragu. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.