Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pavi Klariću uručili smo nagradu za Mladog chefa godine. Izvrsna večera u Lucianu još je jednom pokazala koliko je Klarić dobar

klaric-g

Kult Plave Kamenice i Aspira izabrali su San Canzianova Pavu Klarića za Mladog chefa godine. Sinoć smo u San Canzianu gospodinu Klariću, bivšem sous chefu Ane Grgić Tomić u Esplanadi, uručili nagradu za Mladog chefa. Klarić nam je zatim u San Canzianovom restoranu Luciano skuhao dosta ambicioznu večeru s nekoliko zaista posebnih jela.

klaric-meni
luciano

Pozdravi iz kuhinje znatno su elaboriraniji nego lani. Sashimi od kovača s hrskavom kovačevom kožom i mariniranom mladom mrkvom može, primjerice, funkcionirati kao efektno samostalno predjelo. A prvo predjelo bilo je doslovno briljantno. Chef Klarić divljim je šparogama pridružio Kumparičkin vrlo kremasti chevre, što je očekivano. No, siru je dodao čips od badema a šparogama sirup od kamilice, što je neočekivano; čips od badema i sirup od kamilice redefinirali su i divlje šparoge i kozji sir, jer su ublažili njihovu žestinu i učinili jelo elegantnim istodobno naglašavajući prirodne okuse.

klaric-pozdravi

Rezanci od tune s kavijarom i aiolijem of sezama bili su luksuzni i originalni: sirova tuna i kavijar u Hrvtskoj nisu baš najčešća kombinacija. Palenta od stare sorte kukuruza s tartufima raskošni je comfort food, dok je želatinozni romb na tartaru od šparoga i medvjeđem luku predstavljao sjajan primjer sezonskog kontekstualiziranja jedne od najukusnijih bijelih riba.

Uz izvrsnu večeru u prilično punom Lucianu pili smo Charles Heidsieck, mineralni i moćni Simčičev Sauvignon Opoku iz 2016. i gracioznu Kozlovićevu malvaziju Santa Luciju iz 2017. Novim Klarićevim menijem Luciano se uvrstio među vodeće istarske fine dining restorane.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.