Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Terasa u Daruvarskim toplicama dražesni je restoran s vrlo dobrim servisom. Nažalost, ne znaju baš kuhati

terasa-g

Veliki restoran Terasa smješten u zgradi podignutoj prije više od 120 godina, dio je Daruvarskih toplica, lijepog parka s lječilišnim kompleksom, koji se nalazi u samom centru ovog zapadnoslavonskog grada. Osoblje u Terasi iznimno je ljubazno. Ambijent s pogledom na park gotovo da je ladanjski. Meni je tipično hotelski, što je logično. Daruvar sigurno nije grad za inovativnu gastronomiju.

Daruvarske-toplice
Daruvarske toplice

Jelovnik, dakle, sadrži bifteke na nekoliko načina, teleće, pureće i svinjske odreske, nešto tjestenina, salata i pizze. Naručili smo hladnu platu s korektnim pršutom i kulenom i toplim pizza breadom, a zatim biftek s kroketima i teleći bečki s mladim krumpirom. Biftek je nažalost, pokazao da Terasini kuhari baš ne znaju svoj posao. Biftek je bio žestoko prepečen, smeđ umjesto crven čak i na najdebljem dijelu.

terasa-daruvar-plata

No, to je manji problem. Dešava se. Možda je kuhar morao telefonirati usred pripreme bifteka. Veći je problem što je tanjur na kojem je biftek serviran bio posve hladan. Tu se, znači, ne radi o nepažnji, koja se svima događa, nego o nepoštovanju elementarne procedure posluživanja bifteka. Biftek, ponavljamo drugi put u osam dana, mora biti serviran ne vrućem tanjuru. Servirati biftek na hladnom tanjuru jednako je pogrešno kao servirati mlaku pizzu ili hladnu govedsku juhu. Terasin kuhar to očito ne zna, pa je Terasa zbog nepoznavanja tog elementarnog pravila dobila nisku ocjenu.

terasa-daruvar-becki

Bečki šnicl i kroketi bili su mnogo bolji, jer su pripremljeni u fritezi, a kuhar očito zna baratati fritezom. Konobar koji nas je posluživao mogao bi, i po ljubaznosti i po profesionalizmu, raditi u bilo kojem zagrebačkom restoranu više srednje klase.

Vinska je karta nažalost slaba, ali pronašli smo dva dobra vina; Sauvignon Vezak i Ivan Dolac. Nije nam, međutim, jasno zašto bilo koji restoran s imalo profesionalnog digniteta još drži na karti grozote poput Bakarske vodice. U manjim slavonskim gradovima ne očekujete baš jako dobre restorane, a pogotovo ne dobre restorane u lijepo uređenim parkovima.

Utoliko nas Terasa nije razočarala. Cijene su smiješne. Predjelo, dva gigantska glavna jela s prilozima i salatama i dvije butelje, platili smo točno 107 eura.

TERASA

Daruvarske toplice, Daruvar 

HRANA +2/5  VINA 2/5  AMBIJENT 3/5  SERVIS 4/5

VISA Inspire_logo_web copy
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.