Bistro Ana in Slon zamišljen je kao tromjesečni pop up koji bi nakon boravka u kultnom ljubljanskom hotelu Slon trebao preseliti na trajniju lokaciju, nedaleko od Pekarne Ana. Sad je ipak odlučeno kako će se ova uspješna suradnja nastaviti do jeseni ove godine.
U bistro je Ana Roš dovela svoju najjaču postavu: u kuhinji je Leonardo Fonseca, glavni kuhar Hiše Franko, deserte je osmislila Maša Salopek, svojedobno najbolja slastičarka na svijetu, kruh donose iz Pekarne Ana koju vodi Nataša Đurić, kao i glavno osoblje koje se brine za odličnu, opuštenu atmosferu u restoranu. Iako u početku bistro nije primao rezervacije, zbog velike navale ipak je omogućio ponešto rezervacija, glavni cilj je i dalje walk in princip. Prije nekoliko tjedana predstavljen je i proljetni jelovnik pun zelenila s ljubljanske tržnice te sezonskim jelima poput šparoga u tempuri i janjećeg burgera u pita kruhu. Ana in Slon je otvoren sve dane u tjednu, osim ponedjeljka i utorka i uvelike doprinosi ljubljanskoj gastro sceni koja se pomalo uspavala.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.