Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Norveškoj se otvara nevjerojatni plutajući restoran nasred fjorda

iris-g

Krajem proljeća u Hardangerfjordu u Norveškoj otvara se Iris. Riječ je o jedinstvenom restoranu koji će raditi u obloj plutajućoj strukturi na moru. 

Glavna chefica je Dankinja Anika Madsen poznata po istraživanjima sastojaka iz oceana i posvećenosti pitanjiam održivosti, piše Fine Dining Lovers. Madsen je do Irisa bila head chefica uglednog Fasangårdena u Kopenhagenu. 

iris-ext
iris-chefovi

Iris će biti dio Salmon Eyea, iskustvenog centra otvorenog lani, s temom održivosti morskog života. Vlasnik Salmon Eyea je Eide Fjordbruk, jedini proizvođač lososa na svijetu koji je potpuno ugljčno neutralan. Iris je smješten u ovalnoj srebrnastoj strukturi koju okružuju dramatični pogledi na ledenjake i planine fjorda. Meni će, naravno, biti potpuno fokusiran na dio mora na kojem Iris pluta i tražit će odgovore na izazove današnjeg prehrambenog sistema. Evo kako će izgledati. 

iris-interijer-1

Fotografije John Asle, E. Hansen

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.