Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EKSKLUZIVNO Chef Jeffrey Vella iduće godine otvara zagrebački Cap Aureo u hotelu Westin

jeffrey-vella-cap-aureo

Hrvatski Maltežanin Jeffrey Vella, Chef godine u izboru žirija Kulta Plave Kamenice, u Zagrebu planira otvoriti još jedan Cap Aureo. Cap Aureo je, podsjetimo, Vellin restoran visoke kuhinje u rovinjskom hotelu Grand Park. Cap Aureo također je lani pobijedio u našem izboru za Restoran godine. Drugi Cap Aureo trebao bi se otvoriti 2024. u zagrebačkom hotelu Westin, na sedamnaestom katu, gdje se prije više od trideset godina nalazio čuveni restoran Opera.

U Operi je kuhao i veliki Stevo Karapandža. Opera je u osamdesetim godinama prošlog stoljeća bila najprestižniji restoran u Zagrebu, s vjerojatno i u Hrvatskoj. Zagrebački Westin, bivši Intercontinental, već je predugo u dosta zapuštenom stanju. U studenom ove godine Maistra pokreće temeljitu obnovu Westina. Cilj obnove jest da Westin postane najluksuzniji hotel u Zagrebu. U sklopu obnove na najvišem katu Westina otvorit će se Cap Aureo.

Ostvare li se Maistrini i Vellini planovi Zagreb će napokon dobiti još jedan hotel s pravih, međunarodno relevantnih pet zvjezdica, a zagrebačka restoranska scena postat će jača za vrhunski gastronomski restoran na fenomenalnoj lokaciji, s pogledima na cijeli grad. Jeffrey Vella svoju je hrvatsku karijeru počeo u Zagrebu prije petnaestak godina, kao glavni chef Esplanade. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.