Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U utorak u Maredu gostuje Vinarija Galić, s nekoliko vrhunskih i neobičnih vina

maredo-galic-g

Maredove večere utorkom, na kojima nastupaju gostujući chefovi ili važne vinarije, polako postaju standardni dio repertoara jednog od najposjećenijih hrvatskih restorana. U utorak 14. ožujka u Maredu se priređuje večera u čast kutjevačke Vinarije Galić. Vodstvo Vinarije Galić odlučilo je u Maredu predstaviti tri originalna, nekonvencionalna i vrijedna vina.

maredo-sala-g1

Riječ je o rizlingu Macerator, jednom od najambicioznijih hrvatskih oranža. Macerator je prije nekoliko godina postao klasik hrvatske vinske proizvodnje:  riječ je o vinu koje fermentira s divljim kvascima, neobično je ekspresivno, duboko i prepuno intenzivnih aroma i okusa, a istodobno elegantno. Macerator smatramo uvjerljivo najboljim Galićevim suhim vinom. Drugo posebno vino koje će u utorak moći probati Maredovi gosti jest crni cuvee Les Clos iz 2018. godine. Riječ je o novom Galićevom vinu, koje se zagrebačkoj publici premijerno predstavlja u Maredu. Graševina iz kasne berbe također spada među ekskluzivna i teže dostupna Galićeva vina. Pojedine verzije Galićevih predikata znaju biti senzacionalne.

galic-vinarija-kusaonica-izlog
mario-mihelj
Chef Mario Mihelj

Osim ova tri prilično posebna vina, u Maredu će se u utorak točiti kompleksni, dugo odležani pjenušac Grande Reserve Brut i Sauvignon iz lanjske berbe. Galićev Sauvignon redovito se ubraja među vibrantnije u Hrvatskoj. Maredov chef Mario Mihelj za prvi je slijed pripremio mariniranu jakovsku kapicu s granny smith jabukom i uljem od mente, uz koju će se, prirodno, točiti prošlogodišnji Sauvignon. Uz hrskavu polpetu od svježeg bilja i grahorica s gelom od limete servirat će se Macerator iz 2015. a uz patku s narančinim prahom, crnim trubama i uljem od bora, crni Le Clos iz 2018. Naposljetku, uz graševinu iz kasne berbe gospodin Mihelj poslužit će canelle od jabuke s engleskom kremom s bourbon vanilijom. Galićeve večera u Maredu košta 100 eura.

Vinarija Galić u Maredu

Utorak, 14. ožujka 2023.

Cijena 100 eura po osobi

Rezervacije na 099 457 4000 ili info@maredogrill.com

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.