Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Rijeci se u petak i subotu uz pokroviteljstvo predsjednika Milanovića, održava WineRi Festival s više od 300 vina

wineri-g-1

Rijeka je predugo godina bila turistički i gastronomski zanemaren grad. No, u zadnje su se vrijeme stvari počele drastično mijenjati. Rijeka danas ima Michelinovo Nebo, U Viškovu iznad Rijeke radi Jist, vjerojatno najbolji steakhouse u Hrvatskoj, a Nebov chef Deni Srdoč uskoro blizu Korza otvara ambiciozni vinski bistro Hidden. Rijeka, dakle, postaje atraktivnija gastronomska destinacija. U trend oživljavanja glavnog kvarnerskog grada optimalno se uklapa WineRi Festival, koji se održava u petak i subotu, 10. i 11. ožujka u Kongresnom centru Exportdrvo na adresi Grobnička riva bb, od 14 do 20 sati.

wine-ri-vizual

Na WineRi23 Festivalu sudjeluje više od 70 izlagača s više od 300 vina, iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Makednije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Primorsko-goransku županiju zastupat će članovi udruženja Kvarner Wines.

wine-ri-atmosfera

Kvarnerska će vina izložiti PZ Vrbnik, PZ Gospoja, Vinarija Šipun, Vinarija Nada, Katunar Estate Winery, Ivan Katunar, OPG Ružić, OPG Rubeša i vinarija Pavlomir. Zanimljivo je da se WineRi23 poklapa s manifestacijom Women’s Weekend koja se također organizira u Exportdrvu, pa će se 10. ožujka ondje održati veliki afterparty. Pokrovitelji WineRI23 su predsjednik Republike Zoran Milanović, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma, dok su sponzori Primorsko-goranska županija, grad Rijeka, HTZ, Riječka turistička zajednica, CPRR, PGŽ, Turistička zajednica Kvarner, Porsche Rijeka i vode Romerquelle. Ulaznica za dosad najveći riječki vinski festival košta dvadeset eura.

wine-ri-sommelierke

Uoči WineRi23 Festivala u četvrtak 9. ožujka, u Zajednici Talijana Rijeka, u dvorani Circolo, Uljarska I/II u šest popodne održat će se masterclass Decanteri s Kvarnera, koji će voditi sommelierke i ambasadorice brenda Kvarner Wines. Jedna od ambasadorica Kvarner Wines, Monika Neral, u prosincu je osvojila treće mjesto na državnom sommelierskom prvenstvu.

Organizacijom WineRi Festivala Rijeka ističe kandidaturu za središte kvarnerske vinske scene. Što je ambiciozan i težak zadatak, jer Kvarner obuhvaća niz hotela s pet zvjezdica, i više restorana  koji spadaju u sam vrh hrvatske gastronomije.

WineRi23

10. i 11. ožujka 2023.

Kongresni centar Exportdrvo

Grobnička riva bb, Rijeka

14:00 – 20:00

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.