Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

IZ PER SEA U MAREDO Fine dining chef Ante Udovičić u utorak gostuje u Maredu

udovicic-maredo

Ante Udovičić jedan je od najistaknutijih pripadnika srednje generacije hrvatskih chefova. Gospodin Udovičić radio je u Carpacciu, vodio avangardnu splitsku Paradigmu, da bi već dulje vrijeme kuhao u raskošnom bračkom resortu Lemongarden. Ante Udovičić redovito se usavršava u najboljim svjetskim restoranima, pa je dio zime proveo u čuvenim French Laundryu i Per Seu chefa Thomasa Kellera .Oba restorana imaju tri Michelinove zvjezdice.

Poslije boravka u Sjedinjenim Državama, Ante Udovičić gostovat će u Zagrebačkom Maredu, u Andrašecovoj ulici. U utorak 28. veljače Ante Udovičić u Maredu kuha večeru pod naslovom Mediteranska Dubrava, koji bi trebao sugerirati povezivanje tipičnih jadranskih i kontinetalnih sastojaka. Udovičićev meni za Maredo otvara se tagliatellama od sirove sipe s dresingom od mente i svježim čilijem  Slijedi tartar od janjetine s koricom limete, ružmarinom, pinjolima i čipsom od pileće kože, pa jakovska kapica na kremi od krvavice s potočarkom.

Riba i meso komuniciraju i u idućem jelu, tuni i tripi, koje se sastoji od ragua od janjećih tripica, zatim tripica pohanih u panko mrvicama i kockica marinirane tune s majonezom od čilija. Jadranski brancin pečen na koži posluživat će se s čimulicama i mousselinom od kopra i mladog luka. Udovičićeva večera završava panna cotom od cikle sa sorbetom od višanja. Wine pairing obuhvaća, među ostalim, pjenušac međimurske vinarije Dvanajščak Kozol, grk Herakles i pošip Garbinadu pelješke vinarije Madirazza, crni pinot Coletti i Krauthakerovu Graševinu iz kasne berbe. Večera fine dining chefa Ante Udovičića u Maredu košta 100 eura.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.