Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Norbet Niederkofler zatvara svoj legendarni restoran St. Hubertus u Dolomitima. Posljednji servis je 24. ožujka

niederkofler-st-hubertus

Zatvara se restoran St.Hubertus chefa Norberta Niederkoflera. St.Hubertus se nalazi u planinskom mjestu San Cassiano, u poznatom skijaškom resortu Alta Badia. Chef Niederkofler u St.Hubertusu drži tri Michelinove zvjezdice za svoju jedinstvenu planinsku visoku kuhinju. St.Hubertus se nalazi u hotelu Rosa Alpine i taj se hotel sada pridružuje grupi Aman obitelji Pizzinini. Hotel ima nove vlasnike, za mjesec dana počinje obnova i uprava razmišlja o promjeni gastronomske ponude. Navodno žele puno ekskluzivniji restoran, možda i bez Norberta Niederkoflera.  

Već neko vrijeme se priča o Niederkoflerovom odlasku iz Rose Alpine. Spominju se financijski problemi i chefove nesuglasice s vlasnicima restorana. Nekoliko tjedana nakon što je chef Rene Redzepi najavio da zatvara Nomu, stigla je potvrda i o zatvaranju St.Hubertusa. Posljednji servis je 24. ožujka kada restoran i inače zatvara za proljetnu stanku. Nakon zatvaranja počinje dubinsko preuređenje restorana.

Chef Norbert Niederkofler, međutim, novinarima je objasnio da oko St. Hubertusa nema nikakvog konflikta. “Ovaj projekt je u pripremi mjesecima. U potpunosti podržavam odluku da se preispita koncept iza strukture i kuhinje i u toj perspektivi nudim svoje iskustvo. Što se tiče Michelinovih zvjezdica, samo će one vrednovati moguće buduće promjene. Sa svoje strane mogu jamčiti da ću učiniti sve da ih potvrdim.”

Niederkofler kaže da će novi restoran, koji će se otvoriti za godinu i pol, biti manji, s manje mjesta i puno ekskluzivnijim menijem. Dok vlasnici ne odluče kakav koncept žele i žele li nastaviti suradnju s njim, chef će se koncentrirati na projekte koje već godinama vodi s tvrtkom Mo-Food, koju je osnovao s marketingašem Paolom Ferrettijem. Nastavit će raditi na platformi Cook the Mountain, prije svega razvojem AlpiNN Food Space & Restauranta na Plan de Corones, restorana poznatog po nevjerojatnoj staklenoj sali koja visi s planine i pruža jedinstven pogled. Niderkofler najavljuje i da će se jače foksuirati na edukaciju mladih kroz trogodišnji tečaj Planinske znanosti o hrani i vinu na Slobodnom sveučilištu u Bolzanu i nove inicijative u okviru održive gastronomije izvan njegve regije i izvan Italije. Priča se i o njegovom novom restoranu u Brunicu kraj Ville Moessmer. 

Norbert Niederkofler St.Hubertus otvorio je u prostoru nekadašnje hotelske pizzerije. Prvu zvjezdicu dobio je 2000, drugu sedam godina kasnije a od 2018. ima tri Michelinove zvjezdice.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.