Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bill Gates rezervirao je cijeli restoran s tri Michelinove zvjezdice na dva dana. Da bi došao, naručio Colu i otišao

gates-cruz

Španjolski chef Jordi Cruz, čiji restoran ABaC u Barceloni ima tri zvjezdice, nedavno je u intervjuu za online emisiju Planeta Calleja Jesusa Calleje prisjetio bizarnog iskustva s Billom Gatesom. Nije rekao kad se sve dogodilo, ali priča je znakovita.  Prije nekoliko godina, ABaC je dobio rezervaciju za Billa Gatesa i njegovo društvo. Nije to bila obična rezervacija. Gates je tražio da mu se rezervira cijeli restoran, i to na dva dana. 

“Bill je rezervirao za sebe i pratnju s tjelohraniteljima, ukupno 25 ljudi. Bill je rezervirao cijeli restoran, samo za sebe i društvo. Pripremili smo najbolje za njega. I znaš šta je napravio? Došao je, naručio Diet Coke, i vratio se u svoj avion,” ispričao je Cruz. “I baš ništa nije probao?” pitao je Calleja u nevjerici. “Ništa. Nula,” odgovorio je Cruz. Bill Gates, koji se u javnosti dosljedno predstavlja kao empatični milijarder pun razumijevanja za stvarni svijet, dva je dana blokirao rezervacije za ABaC, gdje degustacijski meni košta tristotinjak eura da bi na platio par eura za Colu. Cruz je ovu anegdotu prvi put ispričao u jednoj emisiji prije sedam godina, ali očito se još nije oporavio od šoka.  

Bill Gates nije poznat kao gurman, ali se već dugo zalaže za održiviji prehrambeni sistem, od akvizicija golemih površina poljoprivrednog zemljišta u Americi do podrške Beyond Meatu, Impossible Foodsu i Upside Foodsu, vodećim brendovima biljnih imitacija mesa. Čini se, međutim, da još nije shvatio osnovni koncept restorana, kao mjesta na koje se dolazi uživati u hrani. Ili kako si to objašnjava chef Jordi Cruz: “Neki ljudi imaju previše para i zbog toga su pomalo umorni od svega. Sve manje vrednuju.”

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.