Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

POPULARNA LISTA Sedam najboljih sushi restorana u Zagrebu, prilično novi poredak

sushi-maredo-g

Sushi je, dakle, već nekoliko godina svugdje oko nas. Trend otvaranja novih sushi restorana, barova i dućana nikako da prestane. Sushi, definitivno, spada među najpopularniju hranu u Zagrebu. Sushi se pojavljuje u svim mogućim oblicima: pojedini sushi lokali dnevno koriste kante majoneze, dok se drugi drže tradicionalnijih, gotovo purističkih receptura.

Kvaliteta sastojaka još više varira, od plastično pjeskaste tune i neugodno premasnog lososa, do najskuplje, masne jadranske plave tune i wagyua. Zanimljivo je da se u Hrvatskoj u lancima sushi trgovina, uvjerljivo najbolje prodaje sushi s lososom, dok tuna nije u vrhu potražnje. U restoranima je, naravno, malo drukčije. Prva ovogodišnja lista najboljih zagrebačkih restorana za sushi prilično se razlikuje od ranijih, baš zato što se neprekidno otvaraju novi sushi lokali, ili sushi ulazi u restorane koji ga prije nisu držali. Uz to, kontinuirano raste kvaliteta sastojaka, kao što se unapređuje vještina izrade i posluživanja sushija.

1. Tekka, Radnička

tekka

Tekka je i dalje najbolji japanski restoran u Hrvatskoj. Sushi se izrađuje pažljivo, konzervativno i s vrhunskim sastojcima. Najbolja jela; nigiri s torom, nigiri s ježincem, nigiri s jadranskim gofom, nigiri s jeguljom, hosomaki sa sipom i shisom.

2. Maredo Sushi, Andrašecova

Maredov mali sushi bar, sa samo osam mjesta, čista je senzacija. Sjedite li za barom, chefovi vam pripremaju jedan po jedan nigiri, kako ih naručujete. Ambijent je seksi, a sastojci prvorazredni i luksuzni. Najbolja jela: nigiri s wagyuom, nigiri s torom, nigiri sa škampima (kad ima svježih škampa) nigiri s flambiranim torom.

3. Nomu, Teslina

nomu-nigiri

Nomu je na bivšoj lokaciji, na Trgu bana Jelačića, prodavao tinejdžerski sushi s puno majoneze. Otkako se restoran preselio u Teslinu, vlasnik je angažirao novog chefa s višegodišnjim iskustvom iz Nobua, i počeo koristiti vrhunske sastojke, poput plave tune generala Gotovine. Vinska lista je izvrsna i ekstenzivna, s više od 300 etiketa. Najbolja jela: Nigiri s torom, nigiri s hamachijem (japanski gof, s ne žuta tuna, kao što to pogrešno piše u meniju).

4. Izakaya, Selska

izakaya-g

Izakaya nudi dobar, popularan, tehnički precizan sushi po korektnim cijenama, u energičnom, neodoljivom ambijentu. Logično je da je restoran neprekidno pun.

5. El Toro, Šubićeva/ Grabovčeva

Torov sushi postao je instantno popularan. Torovi sushi majstori znaju procedure, sastojci su veoma dobri, nigiri s flambiranom tunom odličan, a prije dva tjedna probali smo originalnu i ukusnu rolicu s batatom i pečenom paprikom.

6. Takenoko, Gundulićeva

takenoko-sushi

Takenoko je bio prvi japanski restoran u Hrvatskoj, izdržao je dvadeset godina i sigurno zaslužuje poštovanje. Zato se uostalom i našao na ovoj listi . Kvaliteta sushija, ali i profesionalnost servisa, u zadnjih nekoliko godina jako variraju.

7. Matsu, Domobranska

Matsu je na listi zato što se radi o najboljoj vrijednosti za novac među svim zagrebačkom restoranima koji pripremaju sushi. Ni jedan Matsuov sushi set nije skuplji od 12 eura, tuna je jadranska, a chef je došao iz Takenoka.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.