Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U nedjelju 19. veljače izlazi novi Vinski izvještaj Kulta Plave Kamenice, na više od 250 stranica, s više od 45 vinarija i distributera

vinski-izvjestaj-2023-g

Ovogodišnji Vinski izvještaj Kulta Plave Kamenice zove se Novo. Vinska je industrija, naime, poslije pandemijske krize, kad se činilo da se nalazi na rubu opstanka, pokazala zaista fascinantnu vitalnost. U Hrvatskoj se vjerojatno nikad nije gradilo toliko novih podruma i pokretalo tako mnogo novih projekata vezanih uz vino, kao u 2022. i 2023. godini.

vinski-izvjestaj-2023

Nadalje, smatramo iznimno važnim da sve više vinarija prelazi na ekološki sustav uzgoja, i da i novi i etablirani vinari konstantno podižu kvalitetu svojih vina. Poslije višegodišnje stagnacije, hrvatska vinska scena ponovo postaje ambiciozna i dinamična. Stalnim komentatorima Vinskog izvještaja, Danieli Kramarić, Ivici Matoševiću i Frani Milošu, od ovog se izdanja pridružuje i istaknuti enolog Milan Budinski. Kad je pak riječ o našim novim partnerima, posebno nam je drago što u novom Vinskom izvještaju prvi put sudjeluju iznimno značajni vinari poput Coronice i Šembera, kao i niz važnih novih ili manje etabliranih vinarija.

Uz naše stalne regionalne partnere Marjana Simčiča i vinariju Škegro, tu je sada i makedonski Tikveš sa svojim prestižnim brendovima Lepovo , Barovo i Bela Voda. Osobito smo ponosni na veliki intervju s Carole Duval Leroy, predsjednicom šampanjske kuće Duval Leroy i možda najvažnijom ženom u suvremenoj povijesti šampanjca. Novi Vinski izvještaj Kulta Plave Kamenice izlazi na više od 250 stranica u PDF formatu za besplatni download i predstavlja više od 45 vinarija i distributera.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.