Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tvrtko Šakota i Marko Turković na Trešnjevci otvaraju novi koncept, gastro rotiseriju 

turkovic-bistro

Priča je išla otorilike ovako. U kolovozu se zbog visokih troškova zatvorio popularni trešnjevački bistro Šalša, gdje se zaista dobro jelo. Negdje u isto vrijeme Marko Turković, Mladi chef godine Kulta Plave Kamenice za 2021. napustio je zagrebački Sopal. A Tvrtko Šakota ljeto je proveo konciprajući niz manjih formata koji bi bili financijski isplativi i koji bi odražavali njegova čvrsta uvjerenja o zdravoj, održivoj i lokalnoj hrani.

Prvo je otvoreno Salo, koje je postalo instantno uspješno. A uskoro bi se trebao otvoriti novi, originalno koncipirani restoran u Kostelskoj ulici na Trešnjevci, gdje se nalazila Šalša. U novom restoranu kuhat će Marko Turković , tehnički veoma kompetentan chef, koji voli vatru i meso. Koliko je dosad poznato, novi restoran na Trešnjevci koncentrirat će se na vatru i meso.

Govori se, primjerice, o velikom ražnju iza restorana, na kojem će se peči janjci, patke, odojci i drugo meso tipično za rotiserije. Sastojci će, naravno, dolaziti iz ekološkog uzgoja domaćih proizvođača. Rotiserija, koja je samo jedan od elemenata  novog Šakotina i Turkovićeva restorana, koncept je kakav Zagreb još nije vidio. Gotovo smo sigurno da će biti jednako uspješan kao i Salo. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.