Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Veliki Frano Miloš osobno će voditi Masterclass o plavcu malom na Atroxovom festivalu 16. veljače u Zadru

Frano Miloš najvažniji je dalmatinski i jedan od najznačajnijih hrvatskih vinara unatrag tridesetak godina. Frano Miloš, čovjek koji je stvorio Stagnum i koji obrađuje strme ekološke vingorade u brutalnom i lijepom pelješkom kamenjaru, ne voli javno nastupati. Ne sjećamo se kad smo ga u skorije vrijeme zadnji put vidjeli na nekom javnom događaju u Zagrebu, dok je zadnju veću press konferenciju održao prije više od deset godina, u povodu neobično glupe i zlonamjerne odluke državnog Zavoda za vinarstvo, koji je pokušao zabraniti distribuciju Miloševa Stagnuma R, jednog od najboljih i najoriginalnijih hrvatskih rosea.

Frano Miloš ne pojavljuje se, dakle, osobito često u javnosti. Nije došao čak ni na prvi Chef’s Stage u Šibeniku. Na toj su velikoj internacionalnoj gastronomskoj smotri vinariju Miloš zastupali njegovi sinovi. Utoliko je majstorska radionica plavca malog, koju će Frano Miloš održati 16. veljače u Zadru, na prvom festivalu velike distributerske tvrtke Atrox, zaista posve jedinstvena atrakcija.

Dakle, na Atrox Editionu idućeg četvrtka u Zadru, gospodin Miloš vodit će masterclass pod naslovom Poseban karakter plavca malog. Miloš će tijekom masterclassa predstaviti Stagnum R iz 2021. godine, Plavac iz 2018. Plavac iz 2011. Stagnum desertni iz 2016, briljantni Stagnum iz 2007, koji je sada u optimalnoj formi i prvi put u javnosti, Stagnum iz nove berbe 2013. Ovo nije tipfeler; one koji ne znaju podsjećamo da Frano Miloš redovito šalje Stagnum na tržište poslije deset godina odležavanja. U Zadru će, dakle, nova berba ovog nesporno kultnog vina doživjeti svjetsku premijeru. Na Miloševom Masterclassu može sudjelovati dvadeset poštovatelja ozbiljnih vina.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.