Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rene Redzepi skuplja novac za pomoć Turskoj i Siriji: ‘Gaziantep je jedan od najboljih gradova koje sam posjetio, čaroban grad nevjerojatnih ljudi’

redzepi-turska

Chef Nome Rene Redzepi, koji s timom trenutno radi u Kyotu, na Instagramu je objavio ad hoc akciju za pomoć Turskoj nakon katastrofalnog potresa. Otvorio je rezervacije za jedan ekstra termin za ruča, čiji će sav prihod poslati u Tursku i Siriju. Redzepi kaže da ima poseban odnos prema jugoistoku Turske.

“Merhaba! Za one koji nisu imali priliku dobiti rezervaciju u Nomi Kyoto, evo nove prilike: Odlučili smo otvoriti još jedan ručak u nedjelju 14. svibnja. Sav prihod od ovog dodatnog dana ići će za pomoć Turskoj i Siriji nakon potresa. Jedan od gradova koje je potres najteže pogodio je jedan od najboljih gradova u kojima sam bio: čarobni Gaziantep. Evo nekoliko slika da vidite kako je to nevjerojatno mjesto s nevjerojatnim ljudima,” napisao je Redzepi. Jugoistok Turske sada razoren potresom, kolijevka je turske kulture hrane. Gaziantep je grad koji nam je dao baklavu, šiš kebab, kombinacije začina i mediteranskih namirnica danas omiljene u cijelom svijetu. U potresu je stradala i obitelj velikog turskog chefa Maksuta Askara, koji je u svom restoranu Neolokal u Istanbulu globalno proslavio južnjačku tursku kuhinju, a dio njegovog iznimnog talenta upoznali smo nedavno na večeri u zagrebačkom Manu2. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.