Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Šampionska vinarija Zlatno brdo i chef Ivan Pažanin u subotu gostuju u Old Chop Houseu

zlatno-brdo-vecera

Zlatno brdo nova je baranjska vinarija koja je svojim Gold Cuveeom lani osvojila Decanterovu zlatnu medalju i 96 bodova. Zlatnom brdu nedostajao je samo bod do platinaste medalje na Decanterovim Svjetskim nagradama, najvažnijem globalnom vinskom ocjenjivanju. Zlatno brdo, međutim, proizvodi i niz drugih vina, osim ovog polusuhog, alzaški stiliziranog cuveea.

Zlatno brdo u subotu 28. siječnja predstavlja svoj portfolio na večeri u Old Chop Hosueu, novom restoranu i hotelu otvorenom lani u Velikoj Gorici kraj Zagreba. Na večeri će kuhati popularni TV chef Ivan Pažanin. Večera u Old Chop Houseu počinje carpacciom od dimljene sabljarke, uz koji će se piti aromatična i svježa Graševina iz 2021. godine.

Slijedi crna riža s dimljenim dagnjama uz zrelu i bogatu Graševinu iz 2018. godine, koja je na Decanterovim Svjetskim nagradama osvojila brončanu medalju. Zlatni Gold Cuvee, zasad najvažnije vino Zlatnog brda, bogato, kompleksno, uljaste teskture i iznimno dugog okusa, trebalo bi se sjajno složiti s kremastim foie gras s tigrastim kozicama. Crna su vina, međutim, stvarni budući forte baranjskog vinarstva.

Cabernet sauvignon Zlatnog brda iz 2017. godine, svjež, moćan prepun okusa i aroma crnog ribizla, već se afirmirao u nizu zagrebačkih uspješnih restorana. Ovo izvrsno vino točit će se uz pašticadu od tune, moderni dalmatinski klasik, što ga je popularizirao Pažaninov mentor Hrvoje Zirojević.

Naposljetku, uz tamnu čokoladu s maslinovim uljem i cvijetom soli, gosti večere u Old Chop Houseu moći će probati raritetnu izbornu berbu Cabernet sauvignona iz 2015. koja je prilično senzacionalna, jer je skladno spojila slatke tanine, puno neprevrelog šećera, visoke kiseline i raskošni bouquet tamnog voća. Zlatno brdo, koliko znamo, tek hvata zalet; uskoro bi trebalo promovirati još nekoliko impresivnih vina, spremnih za relevantna svjetska natjecanja.

ZLATNO BRDO I IVAN PAŽANIN

Old Chop House

Trg kralja Tomislava 8, Velika Gorica

Subota, 28. siječnja 2023.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.