Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PRIČA O USPJEHU #1 Zagrebački restoran prošli je vikend imao točno 412 rezervacija za večeru

maredo-rezervacije

“U petak i subotu svaku večer smo imali oko 200 gostiju. Morali smo malo žonglirati s rasporedom seatinga,” pohvalio nam se jutros menadžer zagrebačkog Mareda. Podigli smo obrve i pitali čovjeka je li ipak barem malo pretjerao. Gospodin iz Mareda došao je do našeg stola i na mobitelu otvorio sustav rezervacija.

U petak 20. siječnja Maredo je, zabilježeno je u sustavu , primio 213 rezervacija. U subotu 21. siječnja Maredo je prihvatio 199 rezervacija . Radi se, dakle, o dosta senzacionalnih 412 rezervacija za petak i subotu, samo za večeru. Računajući i ručkove, u Maredu je u ta dva dana jelo preko 500 ljudi.

Maredo nije jeftin. Dapače, radi se o ambicioznom gastronomskom restoranu koji radi sa sastojcima visokog ranga. Maredo, koji se lani radikalno preuredio i izbacio tamburaše, pokazuje  da moderni gastrotainment može zaista izvrsno funkcionirati. Maredo je , među ostalim, restoran koji prodaje vjerojatno najviše šampanjca u gradu, a ne toči korporacijske šampanjce. Hrabra i pametna odluka da se izbaci narodnjačka glazba, drastično modernizira interijer i uvede prilično ambiciozan meni, dovela je do najvećeg uspjeha u više od deset godina postojanja tog restorana.  

Mediji su ovih dana prepuni vijesti o zatvaranju restorana, kafića, klubova, slastičarni. Sve to treba bilježiti: Kult Plave Kamenice jedan je od rodonačelnika tog kroničarskog žanra. Međutim, hrvatsko je ugostiteljstvo puno priča o uspjesima, i to u različitim formatima. Hrabrost, promišljenost i znanje zajednički su nazivnici dobrih vijesti u restoranskoj industriji, koje treba isticati jednako kao i loše vijesti. Danas ćemo stoga osim Maredovog viška rezervacija, objaviti još jednu priču o uspjehu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.