Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mizogini influencer Andrew Tate uhićen je u Rumunjskoj zbog traffickinga i silovanja. Izdala ga je pizza

andrew-tate

Mizogini influencer Andrew Tate uhićen je u Rumunjskoj pod sumnjom za silovanje i šverc ljudi. Andrew Tate neko je vrijeme bio vrlo praćen na društvenim mrežama, zbog teorija o ženama i njihovoj poziciji u vezama s muškarcima. Raspon njegovih izjava bio je širok, od nemuštih poput one da bi žene trebale poštovati sve što muškarci moraju učiniti da bi im se svidjeli, do ozbiljnih ispada poput tvrdnji da su žene odgovorne za seksualne napade koje doživljavaju.

Za gluplji i uglavnom mlađi dio muške populacije, Andrew Tate bio je glas šutljive većine koja se ne može izboriti protiv woke terora i toksične muškosti, dok je za mainstream bio naprosto neprihvatljiv. Istjerali su ga s Twittera, pa ga je Elon Musk vratio, a onda je upao u ozbiljnije probleme. Kad je počeo otpor prema Andrewu Tateu, skupocjeni medijski prostor nastavio mu je davati, naravno, Piers Morgan, koji nakon nekoliko desetljeća novinarske karijere nije naučio što je sloboda govora i koja je njena uloga u društvu.

No, vratimo se na uhićenje. Andrew Tate i njegov brat Tristan uhićeni su sklopu velike istrage o traffickingu, a locirani su navodno zbog Tateove svađe s Gretom Thunberg. Ona mu je na jedno razmetaje na Twitteru odgovorila s “get a life” uz primjedbu da 33 automobila koja Tate ima stvaraju “goleme emisije (ugljičnog dioksida).” Tate je morao uzvratiti, a na videu na kojem docira Greti i puši cigaru, na stolu je pizza iz dostave. Kad je nekome izvan kadra vikao da mu donese pizzu, Tate je posebno naglasio da ne želi kutiju od recikliranog kartona.

S obzirom da je uhićen praktički nekoliko sati nakon objave, internetom se proširila informacija da je policija Tatea uspjela locirati po kutiji pizze, slično kao u još jednom famoznom pop kulturnom skandalu ovjekovječenom u Netflixovu dokumentarcu Bad Vegan. Glasnogovornici rumunjske policije kažu da nije bilo baš tako i da su Andrew i Tristan Tate uhićeni na temelju ozbiljne i duge istrage. 

Ako se još uvijek pitate tkoje Andrew Tate, riječ je o Britancu rođenom u Americi, bivšem kick boksaču, koji je 2016. postao poznat kao sudionik u engleskom Big Brotheru, iz kojeg je izbačen zbog snimke na kojoj ženu tuče remenom. Još poznatiji postao je kao ženomrzački pundit/life coach za muškarce na YouTubeu i Twitteru. Tate tvrdi da upravlja Hustler’s Sveučilištem, platformom za edukaciju o kriptovalutama, investicijama i biznisu koja navodno ima 160 tisuća pretplatnika.

Andrew Tate uhićen je s još trojicom osumnjičenika. Policija tvrdi da su organizirali kriminalnu skupinu za manipulaciju, smještaj i eksploataciju žena koje su prisiljavali na stvaranje pornografskih sadržaja za prodaju na specijaliziranim web stranicama. “Evo što se dogodi kad ne recikliraš kutije od pizze,” komentirala je Greta Thunberg Tateovo uhićenje. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.