OBJAVLJUJEMO REZULTATE IZBORA CHEFA GODINE 8 mjesto s 42 boda zauzima Ana Grgić Tomić, najzaposlenija chefica u Zagrebu

Ana Grgić Tomić zaštitno je lice hotela Esplanade i zagrebačke visoke gastronomije. Uz to, gospođa Grgić Tomić najzaposlenija je chefica u Zagrebu. Ana Grgić Tomić osobno kuha u Zinfandel’su, Esplanadinom fine dining restoranu sa zelenom Michelinovom zvjezdicom.

Grgić Tomić, nadalje, sastavlja menije i piše recepte za Esplanadin Le Bistro. Mjesto glavne chefice hotela s pet zvjezdica podrazumijeva i nadzor nad jelovnikom room servicea. A tu je zatim milijum posebnih zadataka. Posebni zadaci znače gala večere, svadbe, razne domjenke i specijalne sezonske projekte poput par stotina purica za van za Božić, pa adventske kućice na Fooling Aroundu, pa božićni ručak koji je rasprodan tjednima unaprijed…




Ana Grgić Tomić, heroina rada u kuhinji hotela palače, po stilu kuhanja istodobno je jedna od najpreciznijih i najelegantnijih hrvatskih chefica. Ana Grgić Tomić stvarna je superzvijezda hrvatske gastronomije.
Zmajska pivovara – Partner izbora Chefa godine


Zmajska pivovara stalni je pokrovitelj izbora Chefa godine Kulta Plave Kamenice. Zmajska pivovara, koja iduće godine slavi deseti rođendan, prva je prava hrvatska craft pivovara, a njene posebne butelje , poput Critters Went Beserk, iznimno su vrijedna gastronomska piva.
Pravila izbora Chefa godine
Chefa godine biraju profesionalci iz hrvatske restoranske industrije: chefovi, investitori, menadžeri i novinari. Svaki glasač može glasati za pet restorana: prvoplasirani dobiva 10, drugi 8, treći 6, četvrti 4, a peti 2 boda. Nitko ne smije glasati za restoran s kojim je financijski povezan.