Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

OBJAVLJENI SASTAVI ŽIRIJA Jeffrey Vella sudit će na regionalnom natjecanju S.Pellegrino Young Chef

Organizatori S.Pellegrino Young Chefa, najvažnijeg svjetskog natjecanja mladih kuhara, objavili su sastav sudačkih žirija za regionalna kvalifikacijska natjecanja. Chef Cap Aurea i Maistrin executive chef Jeffrey Vella, sudit će na natjecanju za našu regiju, Južnu i jugoistočnu Europu. Točan datum ovog natjecanja još nije potvrđen, kvalifikacije u cijelom svijetu održat će se od rujna 2022. do veljače 2023. Finalno natjecanje za našu regiju održat će se u Hrvatskoj.

“Malteški kuhar Jeffrey J. Vella radio je s nekima od najvećih imena u industriji, uključujući Gordona Ramsaya i Alaina Ducassea, a trenutno vodi restoran Cap Aureo u Rovinju, Hrvatska,” piše u najavi sudaca SPYC-a. Uz Vellu, na natjecanju regije u koju spada i Hrvatska, sudit će  izraelska chefica Avivit Priel Avivchai, osnivačica Ouzerije, restorana “živopisne i svježe mediteranske kuhinje zalivene pićima na bazi anisa i ukusnim koktelima”.

U žiriju su i suosnivači Modern Greek Food Grupe Georgianna Hiliadaki i Nikos Roussos, propagatori avangardne grčke kuhinje  čiji glavni restoran Funky Gourmet u Ateni ima dvije Michelinove zvjezdice, a imaju i nekoliko restorana u Londonu. Poljska chefica Iwona Niemczewska,  vlasnica je restorana Lustra u Sčečinu u kojem “priprema ekspanzivnu kuhinju inspiriranu svojim putovanjima i radom u restoranima poput Hibiscusa i Murana u Londonu. Rumunjska chefica Oana Coanta, više od 20 godina je vlasnica Bistroa de l’Arte u Brasovu u kojem neumorno radi na promociji rumunjskog gastronomskog naslijeđa, najbolja je nacionalna kuharica prema Gault&Millau.

I u drugim regionalnim žirijima su neka velika lokalna imena, poput Jessice Prealpato i Alexandrea Mazzie u Francuskoj, Josha Nilanda i Petera Gilmorea u Australiji, Tima Rauea u Centralnoj Europi ili Rodolfa Guzmána u Južnoj Americi. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.