Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rene Redzepi napisao je novu knjigu Noma 2.0 Vegetable, Forest, Ocean. Izlazi u studenom

redzepi-knjiga

Chef Rene Redzepi najavio je svoju novu knjigu, Noma 2.0 Vegetable, Forest, Ocean. Knjiga bi trebala izići početkom studenog u izdanju kuće Artisan. Uz Redzepija knjigu supotpisuju Nomina šefica istraživanja Mette Søberg i Junichi Takahashi, Nomin sous-chef koji s Redzepijem razvija menije od 2016. godine. Noma je trenutno najbolji restoran na svijetu u izboru World’s 50 Best, lani je dobila treću Michelinovu zvjezdicu i još je globalno najutjecajniji restoran.

U Nomi 2.0, René Redzepi piše o gotovo 200 jela, koja su prikazana i na spektakularnim detaljnim fotograijama. Noma 2.0 odnosi se na sadašnje izdanje restorana ali i na reinvenciju kao temeljni, egzistencijalni element visoke kuhinje. U knjizi se posebna pažnja posvećuje sezonalnosti i korištenju isključivo mikrolokalnih namirnica u razvoju gastronomije duboko ukorijenjene u mjesto i lokalnu kulturu. Drugi važan aspekt knjige je transformaciju, korištenja raznih tehnika, od fermentacije do roštilja, u preobrazbi namirnica i otkrivanju njihovih krajnjih mogućnosti. Noma 2.0 je i studija prezentacije hrane u kojemu je Noma i danas jedan od najjačih restorana na svijetu. Još jedna važna tema knjige je pomicanje granica, redefinicija poželjne hrane i uvođenje novih namirnicau gastronomiju kako bi se očuvalo načelo lokalnosti i sezonalnosti ali i kako bi se naš um otvorio novim mogućnostima prehrane koje postaju sve relevantnije.

Više od svega, Redzepi u knjizi piše o kreativnoj poziciji chefa u današnjoj restoranskoj industriji, u kojoj je sve zahtjevnije ostati originalan i relevantan. Prema Redezpijevu iskustvu, chefovi u tome mogu uspjeti samo ako sami sebe izazivaju bez obzira na fazu karijere i status, slažući sve spomenute elemente u kompleksnu, magičnu cjelinu restoranskog iskustva koja često izmiče opisima. Knjiga na Amazon.comu košta 75 dolara, prednarudžbe su počele. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.