Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bezglutenski Kata Brunch Bar širi se na novu lokaciju u centru, pod imenom Kata Pizza Brunch. Što može biti riskantno

Kata Brunch Bar prerasta u lanac. Prvi zagrebački bezglutenski bar sa sendvičima, salatama, tapioka kuglicama, zlevankama i bezglutenskm kolačima, uspješno radi u Petrinjskoj i Martićevoj, a uskoro se otvara i podružnica u Miškecovom prolazu kraj kina Europa. Na tinglu iznad nove Kate piše Pizza-Brunch. Što se može pokazati riskantnim.

Kata je, dakle, 100 posto bezglutenski brend. Pizza je, pak, esencijalno glutenski proizvod. Glutenska rešetka ključna je za elastičnost tijesta za pizzu. Pizza bez glutena, a ima ih mnogo, uglavnom se pretvara u nešto palačinkasto ili u nešto žilavo i tvrdo.

Velik dio hrvatskih potrošača poludio je za bezglutenskim proizvodima, valjda zato što misle da su oni apriori zdravi. Restorateri nam se masovno žale da ljudi dolaze na večeru i traže bezglutensku tjesteninu i bezglutenski kruh premda, kad su rezervirali stol i kad ih je osoblje pitalo jesu li na nešto alergični, nisu spominjali gluten ni celijakiju. Gluten free trenutno je jako poželjna oznaka. Vidjet ćemo hoće li funkcionirati i u obliku pizze.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.