Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

IMPRESIVAN LINEUP Na Weekend Food Festival u Rovinj dolaze Massimo Bottura, Dabiz Muñoz, Rasmus Munk, Ana Roš, Santiago Lastra…

Organizatori Weekend Food Festivala Tomo Ricov i Boris Kovačev, u četvrtak su u zagrebačkoj Soli predstavili program ovogodišnjeg izdanja. Lista svjetskih chefova koji dolaze na festival u Rovinj je impresivna: Massimo Bottura, Dabiz Muñoz, Rasmus Munk, Ana Roš, Janaina Rueda, Santigo Lastra, Paul Ivić, Chiara Pavan…

Na predstavljanju programa u Zagreb se putem videa javio Massimo Bottura, a organizatori su osim chefova-domaćina Jeffreya Velle i Emanuelea Scarella, najavili i značajan broj hrvatskih chefova koji će sudjelovati na festivalu. Poseban fokus Weekend Food Festival bit će na promociji najvrjednijih hrvatskih gastronomskih proizvoda i sastojaka, posebno maslinovih ulja i tartufa. Cijeli jedan dan festivala u Rovinju bit će posvećen vrhunskim istarskim maslinovim uljima.

S bogatim i ozbiljnim programom, uz značajno partnerstvo Maistre, Weekend Food Festival postaje najambicioznija gastronomska manifestacija dosad održana u Hrvatskoj. 

Istodobno s događajima u Rovinju, u Poreču će se održati Vinistra i organizatori upravo razgovaraju o koordinaciji dvaju festivala. Paneli Weekend Food Festivala bit će posvećeni cijelom nizu aktualnih tema ugostiteljske industrije, od uloge žena, preko gastro medija, hotelijerstva i menadžmenta, do barova i slično.

S ovim lineupom, 40-tak svjetskih gastro novinara koji će pratiti festival, pet gala večera, masterclassovima, press turama i velikim promotivnim programom istarske i hrvatske gastronomije, Weekend Food Festival prema riječima direktora programa Hrvoja Petrića, ulazi među tri najjača gastro kongresa u Europi.

WEEKEND FOOD FESTIVAL

05-08.05.2022. Rovinj

Rezervacije za gala večere otvaraju se od idućeg tjedna

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.