Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Gyotaku, najveći hrvatski lanac sushi barova, uveo je novi meni. Tartar od tune i tartar od brancina su izvrsni

gyotaku

Prvi Gyotaku otvoren je u Gotovčevoj ulici blizu Kvatetnikova trga u Zagrebu, prije malo manje od 12 mjeseci. Gyotaku do danas radi na četrnaest lokacija. Nikada u povijesti hrvatske restoranske industrije niti jedan se lanac nije širio tako brzo. McDonald’s je spor i trom u usporedbi s Gyotakuom.

S tim da Gyotaku nipošto nije fast food, nego ekspertno pripremljeni sushi srednjeg ranga, koji predstavlja odličnu vrijednost za novac. Gyotaku je u utorak 1. ožujka bitno osvježio meni.

gytoaku-2

Najvažnija su promjena tartari od tune, brancina i lososa, koji su izvanredno dizajnirani: sjeckana, optimalno začinjena sirova riba leži na rolici od riže. Svaki tartar mora imati svoj ugljikohidrat, a ovo je rješenje optimalno za sushi boxove.

Tartar od tune ima čvrstu teksturu i distinktivni okus velike plave ribe, dok je tartar od brancina nježan i čistog okusa. Tartar od lososa ukrašen je zrnima edamamea. Svaki tartar sadrži još nekoliko teksturalnih i začinskih elemenata; više je nego pohvalno što se masovna proizvodnja stigne baviti detaljima poboljšanja okusa i tekstura hrane. Nigiri je, pak, minimalistički kao što mora biti. Nigiri s tunom kvalitetom uvjerljivo nadmašuje Gyotakuov rang cijena. 

Novi Gyotakouv meni iza kojeg stoji u Japanu školovani chef Mladen Križanović, sasvim će sigurno omogućiti daljnje širenje ovog ultrauspješnog  lanca.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Gyotaku, najveći hrvatski lanac sushi barova, uveo je novi meni. Tartar od tune i tartar od brancina su izvrsni

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min