Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Brokenships Bistro ne radi dulje od mjesec dana. Ni vlasnici ne znaju kad će se ponovo otvoriti

brokenships

Zagrebački Brokenships Bistro pred kraj prošle godine ponosno je predstavio novi jelovnik, na kojem je kao konzultant radio Dino Galvagno. Međutim, već u siječnju Brokenships se zatvorio. Danas smo na Brokenshipsovu mail adresu poslali upit o datumu eventualnog novog otvorenja. Odgovorila nam je Marija Curić, suosnivačica legendarnog muzeja Prekinutih veza i vlasnica bistroa Brokenships. 

Gospođa Curić pošteno je napisala da ne zna kad će se Bistro ponovo otvoriti, jer se ne mogu kadrovski ekipirati. Brokenshipsov slučaj još je jednom pokazao da je nedostatak kompetentne radne snage središnji problem hrvatske restoranske industrije: sve više restorana radi jednokratno, a neki, poput Brokenshipsa, trenutno ne rade jer nema tko raditi.

Brokenships Bistro otvorio se prije nekoliko godina. Ondje je uoči pokretanja Nava kuhao i Tvrtko Šakota, nakon njega Matija Jagić. Brokenships je bio daleko najbolji gornjogradski restoran, još otkako je Dino Galvagno vodio Prasac. Nažalost, potres, pandemija i manjak kompetentnih profesionalaca doveli su Brokenships do privremenog zatvaranja.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.