Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

BUSINESS LISTA Osam zagrebačkih restorana za uspješan poslovni ručak do 25 eura po osobi

OXBO

Poslovni je ručak posebna kategorija u restoranskom biznisu. Podrazumijeva se da restoran za poslovni ručak mora biti na višoj razini od zalogajnice, ali ne smije biti preskup jer je vrijeme brutalnog spaljivanja korporacijskih kartica davno iza nas.

Hrana mora biti dobra, od kvalitetnih sastojaka, ali ne smije biti prerazmetljiva; poslovnog partnera danas više ne želite impresionirati jastozima i živim škampima; ne želite stvoriti dojam da ste bogatiji, uspješniji ili velikodušniji od vašeg poslovnog partnera. Servis mora biti razmjerno brz jer dvosatni i dulji poslovni ručkovi ne postoje već desetljećima. Vinska lista mora sadržavati puno opcija na čaše.

Na poslovnom ručku nema smisla popiti butelju, jer se morate vratiti na posao. Naposljetku, hrana mora biti bar donekle univerzalna; to znači da restorani koji ciljaju na poslovnu publiku za ručak trebaju nuditi bar dvije  mesne, jednu riblju i jednu vegetarijansku opciju, plus salate i tjestenine.

Podrazumijeva se da stolovi ne smiju biti preblizu jedan drugom jer nema smisla da cijeli restoran čuje sadržaj vaših poslovnih razgovora.

Veoma mnogo zagrebačkih restorana zadovoljava pojedine kriterije za poslovni ručak, ali samo u nekima i kuhanje i servis i ambijent dobro funkcioniraju, uz cijene koje ulaze u normalni, umjereni proračun za reprezentaciju.

1. El Toro, Šubićeva

el-toro-sala

El Torov meni za ručak košta samo 130 kuna, što je odlična vrijednost za novac za dva slijeda jako civilizirane, lijepo prezentirane i nutricionistički dobro odmjerene hrane. Servis je profesionalan, vinska lista zanimljiva, s jednom briljantnom Ruedom na čaše, a stolovi su prilično razmaknuti.

2. Vinodol, Teslina

vinodol-terasa

Usprkos diznju cijena, Vinodol i dalje nudi dosta opcija u rangu od deset do dvadeset eura. Hrana je dobra, meniji se mijenjaju tjedno, na čaše se toči barem desetak vina, servis je brz i efikasan, a stolovi na unutarnjoj terasi dovoljno su međusobno udaljeni.

3. Pod zidom, Pod zidom

pod-zidom-sala

Pod zidom ima sjajnu vinsku kartu s valjda pedesetak vina na čaše i visoko civiliziranu comfort hranu. Naš su trenutni favorit linguini s dimljenim dagnjama za stotinjak kuna, koji će vas zasititi do navečer ali se nećete osjećati prejedeno. 

4. Asia, Green Gold

dragon-bbq-bife1

All you can eat meni za 75 kuna fenomenalna je opcija za brz i zanimljiv eurokineski ručak, koji neće naštetiti vašem proračunu.

5. Mali bar, Vlaška

mali-bar-interijer

Restoran Ane Ugarković na prvi pogled nije mjesto za poslovne ljude. No, ondje se za ručak skuplja puno marketingaša i bankara, koji vole neformalnu atmosferu i sezonska, ekspertno skuhana komunikativna jela.

6. Oxbo Grill, Hilton, Vukovarska

OXBO

Uz skupe i genijalne japanske i američke steakove, Oxbo nudi niz zanimljivih, žanrovski različitih jela, od carpaccia do srnrćeg gulaša, za sasvim prihvatljiv novac. Ovog su ponedjeljka za ručak imali više od šezdeset gostiju

7. Matrix, Vukovarska

matrix

Chef Marko Jantolek u Matrixu kuha kompetentno i precizno. Porcije su velike, cijene nisu visoke, a neka od najfinijih jela poput pogačice sa sirom iz Kumparičke zapravo su jeftina. Izbor domaćih vina može biti zanimljiv.

8. Bir, Harambašićeva

bir-brewery

Restoran craft pivovare Bir nudi nekoliko privlačniih varijanti: veoma dobar biftek, vrhunske steakove iz agera, ali i salate, burgere i korektan bečki. Birov industrijski ambijent pruža dovoljno diskrecije, a ponuda vina počela se poboljšavati premda na vinima moraju još puno raditi.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.