Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zatvara se zagrebačka podružnica splitskog Makaruna. Pouka: ne otvarajte restoran vrata do Carpaccia

Alex Nardin, vladnik Nomua na Trgu bana Jelačića, u subotu nam je rekao da svoj vinski i sushi bar seli u Teslinu, odmah kraj Carpaccia. Nomu se, kazao nam je Nardin, useljava u prostor u kojem je donedavno radio Makarun. Makarun je poznati splitski restoran, čiji su vlasnici prije par godina odlučili otvoriti ekspozituru u Zagrebu, u Teslinoj . Restoran nije bio loš, ali posao baš i nije išao.

Možda je malo pretenciozno otvarati restoran pod imenim Makarun u neposrednom susjedstvu najpopularnijeg hrvatskog talijanskog restorana. U svakom slučaju, Makarun već neko vrijeme ne radi, a na webu crvenom slovima piše privremeno zatvoreno.

U Makarunov bi se prostor trebao preseliti Nomu, neobičan lokal ugostiteljskog veterana Alexa Nardina. Nomu, koji se originalno otvorio na Trgu bana Jelačića početkom prosinca, flambojantna je kombinacija sushi bara, pršutane koja reže čak i vrlo zreli bellotu, i vinskog bara sa stotinjak buteljki koje se toče na čaše.

Budući da se Nomu drastično razlikuje od Carpaccia, možda uspije izbjeći smrtonosnu opasnost rada u sjeni jednog od najomiljenijih zagrebačkih restorana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.