Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U subotu se u Nobilionu održava večera važne i uspješne dalmatinske vinarije Testament

nobilion-testament-g

Poslije rasprodane večere čuvene burgundske kuće Olivier Leflaive, za koju je postojala duga lista čekanja, Nobilion ove subote 26.veljače ugošćuje šibensku vinariju Testament. Testament je uz bračku Stinu navažnija velika dalmatinska vinarija 21. stoljeća.

Testament, vinarija koja radi isključivo sa autohtonim sortama, dosad je osvojio niz značajnih međunarodnih priznanja za svoje babiće, tribidrage i konvencionalno proizvedene pošipe.

testament-vinogradi

U Nobilionu, fine dining restoranu luksuznog hotela Ikador u Iki, Testament će predstaviti svoja rijetka vrhunska vina poput Plavca iz 2017, maceriranog pošipa Zenit iz 2018. i Prošeka proizvedenog od babića.

Nobilionov chef Dino Knežević pripremit će petosljednu večeru: na meniju se među ostalim nalaze tartar od iverka, file od pica u umaku od škampa i janjetina u umaku od balsamica.

Nobilion se definitivno profilira kao središnje mjesto vrhunskih vinskih večera na Kvarneru. Poslije Ivice Matoševića i Tilije u siječnju, Leflaivea i Testamenta u ožujku, u idućih će nekoliko mjeseci u Nobilionu gostovati Šember i Coletti s Plešivice, Volarević s Komarne i veliki prirodni vinar Benjamim Zidarich.

Testament u Nobilionu

Subota, 26. veljače 2022.

Hotel Ikador, Ika

Cijena 790 kuna

Rezervacije

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.