Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Uhićeni ministar Darko Horvat dijelio je sumnjive poticaje i restoranima. Vukovarski Vrške dobio je 200 tisuća kuna

Darko Horvat uhićen je u subotu ujutro. Andrej Plenković izbacio ga je iz Vlade u subotu navečer. Darko Horvat smijenjen je i uhapšen zato što je dijelio državne poticaje tvrtkama koje nisu zadovoljavale uvjete za poticaje.

Index je lani izvijestio da je gospodin Horvat dodijelio 200 tisuća kuna vukovarskom restoranu Vrške, za podizanje konkuentnosti.

Vrške je stari etablirani restoran, specijaliziran za riječnu ribu: Vrške, koji je dobio nekoliko nacionalnih priznanja, poznat je po paštetama od soma i šarana i po smuđu Orly.

Vrške, međutim, nije dobivao državne poticaje zbog smuđa, soma, šarana i kečige nego zato što je njegov vlasnik Dragan Mlakić istaknuti član lokalnog HDZ-a. Vrške nije dobivao samo državne poticaje nego se ondje kroz razne modele trošilo dosta državnog novca.

Osim ručkova i večera na račun državne reprezentacije, Ministarstvo vanjskih poslova baš je u tom vukovarskom restoranu održavalo dio tečajeva Diplomatske akademije. Ugostitelji se moraju snalaziti. Ali, zaista je nezgodno kad godinama koriste stranačke resurse pa onda upadnu u krajnje ozbiljan skandal poput uhićenja Darka Horvata.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.