Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TripAdvisor je zabranio recenzije Salt Baeova restorana u Londonu. ‘Previše hejta, premalo stvarnih dojmova’

salt-bae-tuzba

Na TripAdvisoru se više ne može objaviti nijedna nova recenzija londonskog restorana Nusr-Et. Riječ je o steakhouseu turskog chefa i restoratera Nusreta Gökçea poznatijeg kao Salt Bae. Razlog zabrane na TripAdvisoru je što ispod profila Nusr-Eta navodno ima više hejterskih komentara nego zapisa o stvarnim iskustvima gostiju restorana.

TripAdvisor nikad u svojoj povijesti nije zabranio komentiranje restorana, ovo je prvi put. Londonski Nusr-Et sada ima 86 recenzija. Neki gosti vrlo su zadovoljni, jedan pak kaže da je Nusr-Et “najgore mjesto na kojem je ikad jeo”, neki se žale na neljubazan servis, drugi na ograničenje vremena koje gosti smiju provesti za stolom. Raspon komentara je širok, od“fantastično iskustvo” do “uvreda čovječanstvu.” Ukupno, restoran ima dvije od pet zvjezdica.

TripAdvisorova odluka da blokira daljnje recenzije izazvala je dosta sumnje. Je li riječ o cenzuri? Ili netko odrađuje PR za Salt Baea? U obrazloženju, TripAdvisor navodi da je recenzije blokirao “zbog nedavnog događaja koji je privukao pažnju medija i izazvao poplavu recenzija koje ne predstavljaju izravna iskustva gostiju.” Pozivaju goste koji su bili u restoranu da uskoro provjere stanje na TripAdvisoru jer je zabrana privremena, i napišu svoje dojmove.

 Londonska restoranska scena prilično je ekscentrična i puna prebogatih gostiju, ali koncept poput Nusr-Eta dočekala je s dosta sumnje i podsmijeha. Nedugo nakon otvorenja londonskog Nusr-Eta u medije je dospio i astronomski račun koji je tamo platilo društvo od četvero gostiju. Račun je iznosio više od 450 tisuća kuna, a samo napojnica više od 40 tisuća kuna. S obzirom da je Salt Bae na sudu sa zaposlenicima nekoliko svojih restorana koji ga optužuju da im je oduzimao napojnice i nije plaćao plaće i prekovremene, taj je članak izazvao priličan revolt. Dok se London privikava na Salt Baea, on je otišao u Saudijsku Arabiju otvoriti svoj 28. restoran.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.