Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Četvero gostiju platilo je 450.000 kuna za večeru u londonskom restoranu Salt Baea

salt-bae-racun

Objavljivanje računa iz astronomski skupih steakhousea Nusr-et turskog mavericka Nusreta Gökçea, postalo je statusni simbol One-percent omladine. Uz crne American Express kartice, poziranje s Lamborghinijima pred privatnim jetovima, Louis Vuitton vrećice i kupanje u Dom Perignonu s Warhol etiketama, računi iz restorana slavnog Salt Baea obvezni su element profila bogate djece Instagrama. 

Računi iz restorana Salt Baea obično iznose između  deset do pedestak tisuća kuna za dvoje do četvero gostiju, koji uglavnom naručuju burgere, Red Bull, superpremium votke i tekile i nešto steakova. Nedavno je, međutim, objavljen kapitalac. 

Instagram profil Rich Kids of Instagram objavio je račun od 37.000 funti bez poreza. Gosti su napisali da su platili 50.700 funti, što je oko 450 kuna. Bilo ih je četvero. Najveći dio računa, naravno, otpada na tri boce Chateau Petrusa iz 1996. i 2002, i jedan Dom Perignon Rose 2006. No, ostatak računa je još zanimljiviji.

Četvorka za stolom u londonskom Nusr-etu naručila je samo jedan steak, doduše gigantski tomahawk, koji se tamo poslužuje obložen 24-karatnim zlatom i košta nevjerojatnih 850 funti (7500 kuna). Ipak, jedan tomahawk na četvero ne bi bio dovoljan za normalnu večeru, vjerojatno je plaćen samo da bi izišao na Instagramu.

Čini se da su se gosti najeli baklava. Jedna balkava kod Salt Bae košta 200-tinjak kuna, a raspoloženi stol naručio ih je dvadeset, šesnaest običnih i četiri sa zlatom. Ostatak računa čine povrće, pomfrit za 260 kuna i voda. Servis je naplaćen gotovo 5000 funti.

Ovdje se mora podsjetiti da su zaposlenici njegovih restorana Salt Baea u nekoliko zemalja tužili zbog neisplate plaća, prekovremenih sati i uskraćivanja napojnica zaposlenici, dok je njegov restoran na Mykonosu uhvaćen u utaji poreza.

Lanac restorana Nusr-et u vlasništvu je turske Dogus grupe, koja je 2019. upala u ozbiljne financijske probleme. Astronomski račun iz londonskog Nusr-eta objavio je James Ison, osnivač profila Rich Kids of Instagram koji kompilira najrazmetljivije objave s profila superbogataša i influencera koji glume bogataše. Nije jasno je li riječ o još jednoj ekscentričnoj zanimljivosti ili PR akciji za Nusr-et restorane.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.