Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PRVI PUT BIRAMO MLADOG CHEFA GODINE Roko Nikolić preporodio je rovinjski restoran Blu

mladi-chef-2021-nikolic

Kult Plave Kamenice prvi put bira Mladog chefa godine. Mladog chefa biramo u suradnji s Coca Colinom fondacijom Raise the Bar, koja promiče i sponzorira obrazovanje mladih ljudi za poslove u ugostiteljskoj industriji.

Coca-Cola HBC Hrvatska od 2019. godine provodi projekt Raise the Bar čiji je cilj unaprijediti kvalitetu profesionalnih znanja konobara, barmena, barista, chefova, slastičara za potrebe ugostiteljstva i turizma.

Projekt se sastoji od tri modula, Akademije za bariste, barmene i konobare, Stipendija i Centara kompetentnostiStipendije Raise the Bar omogućavaju usavršavanje darovitih osoba u gastronomiji na najboljim svjetskim učilištima. Stipendije su namijenjene kuharima, slastičarima i osoblju za posluživanje u restoranima i u potpunosti su besplatne. Prijave za stipendije otvorene su od 1. prosinca a na raisethebar.hr/stipendija mogu se prijaviti mladi kuhari, slastičari i oni koji poslužuju u restoranima u Hrvatskoj. BiH i Sloveniji.

Izbor za Mladog chefa godine jedini je izbor Kulta Plave Kamenice o kojem odlučuje uredništvo a ne naš žiri koji bira Restoran godine i Chefa godine. Mladi kuhari naprosto nisu dovoljno vidljivi u javnosti, što želimo ispraviti izborom Mladog chefa godine.

blu-rovinj-1
Ekipa rovinjskog Blu

Jedan od jačih kandidata za Mladog chefa godine 2021. svakako je Roko Nikolić, glavni kuhar rovinjskog restorana Blu. Blu je smješten na jednoj od najljepših rovinjskih plaža, par kilometara zapadno od grada. Blu nikad nije bio dobar restoran nego je kombinirao lažnu ležernost i amatersku kulinarsku  pretencioznost. Ukratko govoreći, oni dvadesetak godina nisu znali što točno rade i zašto rade to što su radili.

Lani je u Blu došao mladi Roko Nikolić, chef koji je studirao na čuvenoj akademiji Alma blizu Parme. Prije Alme Nikolić je prošao sisački Kul-In, vjerojatno najbolju hrvatsku ugostiteljsku školu. Nikolić, porijeklom iz Imotskog, u ugostiteljsko hotelski biznis ušao je još 2014. u dubrovačkom hotelu Hilton Imperial. Sada ima samo 26 godina.

blu-rovinj-5

Gospodin Nikolić i njegov tim preporodili su Blu, koji danas spada među tri ili četiri najbolja rovinjska  restorana iza teškokategornika Cap Aurea, Agli Amici, Montea i Tekke. Nikolić je do danas postao vrlo dobar kuhar, usmjeren prema lokalnim i sezonskim sastojcima kao i veoma talentiran restorater. Roko Nikolić svakako spada među najnadarenije pripadnike nove generacije hrvatskih chefova.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.