Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DVA LICA MATRIXA Zbunjene konobarice u baru i vrhunsko osoblje u restoranu

matrix

Poslije jučerašnje vesele, baš prave božićne zabave na krovu Coca Colina nebodera, imali smo oko sat slobodnog vremena do idućeg domjenka. Odlučili smo sjesti u obližnji Matrix, smješten u velikoj poslovnoj zgradi preko puta Coca Cole.

Kako smo već ručali i ponešto grickali na Colinom partyju, nismo mogli ništa jesti pa smo otišli u Matrixov kafić. Gdje nas je ugodno iznenadio izbor vina: na karti je pisalo da drže Lagunin šampionski Castello, i to za samo 150 kuna.

Odmah smo ga naručili, da bi nam konobarica donijela ne buteljku nego litrenu bocu Lagunina Merlota. Kad smo rekli da smo naručili Castello, gospođa rekla da oni nemaju nikakav Castello. Pa smo joj pokazali Castello na karti. Naša se ljubazna, ali sad već ozbiljno zbunjena konobarica počela glasno savjetovati sa svojom kolegicom. Na kraju su obje zaključule da Castella nema i da ga nikad nisu vidjele u lokalu koji ga, međutim, drži na karti.

Zamolili smo konobaricu da nam donese vino iz susjednog restorana Matrix. Rekla je da ne smije, jer bar Marrix i restoran Matrix, premda imaju isto ime i istog vlasnika, posluju pod dvije različite firme.

Za ovu neugodnu situaciju nisu, naravno krive konobarice u baru Matrix, koje rade savjesno, nego njihov nadređeni koji ih nije poučio poslu, kao i organizacija rada u Matrixu.

Kako vino nije moglo doći nama, mi smo otišli vinu. Pa smo se preselili u susjedni restoran Matrix. Gdje su nam odmah rekli da možemo naručiti samo vino, bez hrane, premda su svi stolovi bili postavljeni za večeru.

Sommelierka Manuela Maras odmah nam je raščistila stol i preporučila crni cuvee Mustra iz 2017. godine iz zadarskog zaleđa . Ovo zanimljivo i karakterno vino potpisuje enologinja Nikolina Paleka, a napunjeno je samo 1500 boca.

Gospođa Maras nam je uz vino donijela par feta Velog Jože i starog Kumparičkinog sira, posluženih s chutnyjem od rabarbare i vrhunskim uljem Mate.

Zanimljivo je kako je Matrix u samo sat vremena pokazao dva različita lica: potpunu zbunjenost u baru i vrhunsku profesionalnost u restoranu. Ovih ćemo dana još jednom provjeriti i kuhanje Marka Jantoleka, Matrixova chefa, jednog od kandidata za Mladog chefa godine Kulta Plave Kamenice.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.