Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Pelegrinijev chef Rudi Štefan podijelio je recept za burek s inćunima, dio njegove nove suradnje s Čakovečkim mlinovima

stefan

Kad je pandemija zatvorila restorane, chef Rudolf Štefan odlučio je u šibeniku otvoriti pekarnicu Pupa by Pelegrini. Pupa je u utorak objavila ekskluzivno partnerstvo s Čakovečkim mlinovima, koji su i sami nedavano predstavili dva nova brašna, brašno za pizzu s većim udjelom proteina i brašno za burek. 

“Kvalitetne namirnice oduvijek su mi bile inspiracija, kako u jelima koja stvaram u Pelegriniju, tako i u pekarnici Pupa by Pelegrini. Brašna Čakovečkih mlinova predstavljaju tradiciju i autohtonost, a upravo se oko toga vrti sav moj rad. Njihova kvaliteta prožeta tradicijom, bila mi je prava inspiracija za neke od recepata koje sam izradio,” rekao je Rudolf Štefan predstavljajući svoje recepte za nekoliko originalnih bureka poput cheesecake bureka, i za pizzu.

Burek s inćunima by Rudolf Štefan za Čakovečke mlinove 

Sastojci

  • 1kg pelata 
  • 300g luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 80g slanih očišćenih inćuna
  • 1dl maslinovog ulja
  • origano
  • sol
  • 20g šećera
  • 1dl bijelog vina

Prebacite pelate na pleh i pecite u pećnici sat vremena na 230 stupnjeva jedan sat. U međuvremenu ugrijte ulje u posudi i dodajte sitno nasjecaknu luk, pržite luk 15-tak minuta. Kad je luk gotov dodajte češnjak narezan na listiće i pržite još 10-tak minuta dok ne dobije zlatnu boju, pazite da ne zagori.

Zatim dodajte vino, pustite da iskuha, dodajte pečene pelate i pustite da kuha 30-tak minuta. Što duže kuhate na laganoj vatri to bolje.

Dok se pelati kuhaju dodajte malu žlicu soli i šećer. Pelate malo zdrobite i kad je smjesa gotova i dovoljno gusta, dodajte inćune, origano i ostale začine po želji. Pustite da se ohladi pa punite u tijesto. Prije pečenja pleh namastite maslinovim uljem kako se burek ne bi zalijepio.

Cheesecake burek  

stefan-cheesecake-burek
  • 400g svježeg sira 
  • 200g kremastog sira
  • 3 jaja
  • 5g ekstrakta vanilije
  • 180g šećera
  • 40g maslaca
  • 150g McVitie’s keksai
  • 200g milerama

U posudi pomiješajte svježi i kremasti sir s jajima. Izmiksajte i dodajte 2 grama ekstrakta vanilije i 120 grama šećera. Istučenu smjesu bez pritiskanja prebacite na cjedilo. Cjedilo stavite nad zdjelu i ostavite u hladnjaku dva sata, da se tekućina iscijedi. 

McVitie’s kekse zdrobite na krupnije komade. Tostirajte ih na rastopljenom maslacu. Tostirane kekse pomiješajte u smjesu od sira i punite tijesto. Kad je burek pečen, polijte ga smjesom od 3 grama ekstrakta vanilije, milerama i 60 grama šećera pa pustite u ugašenoj pećnici 10 minuta da se stisne.  Prije pečenja pleh namastite maslacem kako se burek ne bi zalijepio.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Pelegrinijev chef Rudi Štefan podijelio je recept za burek s inćunima, dio njegove nove suradnje s Čakovečkim mlinovima

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min