Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Dubrovniku raste broj zaraženih. Gradonačelnik zaprijetio da će neodgovornim ugostiteljima oduzeti javne površine

dubrovnik-stradun

U Dubrovniku je jučer zabilježeno 13 novih slučajeva korone, pa je trenutno u Gradu 58 zaraženih covidom 19. Takva je situacija potaknula gradonačelnika Matu Frankovića da se preko društvenih mreža obrati javnosti.

Dubrovački gradonačelnik tvrdi da se većina od 58 oboljelih zarazila u jednom ugostiteljskom objektu sa živom glazbom. Gospodin Franković u svojoj je objavi optužio pojedine ugostitelje da se ne pridržavaju epidemioloških mjera, upozorio je na opasnost da bi zbog takvog ponašanja sezona u Dubrovniku mogla propasti te je na kraju vrlo izravno zaprijetio ugostiteljima koji mjere ne provode dosljedno. 

Gradonačelnik je, naime, napisao da će im oduzeti pravo korištenja javnih površina na godinu dana. Takva odluka znači poslovnu smrt za svakog dubrovačkog ugostitelja. Gradonačelnik Franković postupio je ispravno. Dubrovnik se tek počeo turistički oporavljati i ne smije riskirati veći broj zaraženih.

Postane li Dubrovnik novo žarište epidemije zato što je neki vlasnik kluba ili kafića odlučio u par dana okrenuti par desetaka tisuća kuna ili eura više od redovnog prometa, takav ugostitelj zaista zaslužuje da mu se zabrani da radi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.