Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Velika francuska chefica Anne-Sophie Pic uskoro pokreće food truck

anne-sophie-pic

Food truckovi nisu rijedak način reinventanja velikih chefova i restorana u pandemiji. No, kada ga pokreće chefica kalibra Anne-Sophie Pic izaziva posebnu pozornost. Velika francuska chefica, koja u restoranu Maison Pic ima tri Michelinove zvjezdice, najavila je da će iz njene garaže uskoro krenuti   posve originalni food truck.

Prema želji chefice oslikat će ga australski ilustrator Dave Hacket (Cartoon Dave). Restoranska grupa Groupe Pic odavno je diversificirala biznis na više tržišta i u raznim žanrovima. Trenutno imaju restorane u Parizu, Valenceu, Megeveu, Laussani, Londonu i Singapuru, bistro brend ANDRÉ, nešto neformalnije restorane La Dame Pic i restorane s brznim jednostavnim jelima Daily Pic.

Anne-Sophie Pic vodi i kuharsku školu i butik. Ovo nije prvi food truck nekog chefa s tri zvjezdice, prije Anne-Sophie Pic u Marseillesu ga je parkirao chef Alexandre Mazzia.  Do prije par godina činilo se nezamislivo da bi se francuska kuharska elita okrenula food truckovima, ali covid je srušio mnoga pravila, uglavnom na veselje  publike.  

Foto/Anne-Sophie Pic Instagram

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.