Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Varioničin Hazel Cake Porter senzacionalno spaja okuse bajadera, crne čokolade i gorkog hmelja

varionica

Kad smo popili prvi gutljaj Hazel Cake Portera imali smo dojam da pijemo poboljšanu verziju Bajadera, propuštenu kroz filter hmelja pomiješanog s čistim kakaom.

Radi se o vjerojatno najuspješnijoj verziji pastry beera dosad proizvedenoj u Hrvatskoj. Načelno, ne volimo pastry beer. Taj žanr smatramo jednim od besmislenijih i kičastijih u cijelom  gigantskom krugu okusa i aroma moderne globalne pivske scene.

Međutim, Hazel Cake Porter napravljen za šesti rođendan Varionice, svojim

intenzivnim mirisom, primarnim okusom bajadera i aftertasteom po hmelju i vrlo tamnoj čokoladi, uistinu je ozbiljno pivo vrijedno poštovanja.

Probali smo ga uz Lindtov Excellence od 78 posto i uz Kroštulin pannetone s pistacijama. Prije piva još smo zagrizli izvrsnu Taman gianduju. Pivo se najbolje složilo s panettoneom jer ga je ultrabogati kolač učinio svježijim  i još “tamnijim” u okusu . Obje su čokolade također vrlo dobro funkcionirale: Taman na razini slaganja sličnih okusa, a Lindt na razini blagog kontrasta.

Varioničin Hazel Cake Porter izvrsno je, ekstremno bogato pivo koje se ne može piti u većim količinama, ali koje bi svaki poštovatelj crafta trebao probati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.