Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Napadač na Kongres Jake Angeli u zatvoru je odbijao hranu jer nije organska. Udovoljili su mu

jake-angeli

Jake Angeli, poznatiji kao Q Shaman i još poznatiji kao Viking, jedan od predvodnika horde koja je 6. siječnja napala američki Kongres, izišao je pred sud. Pravim imenom Jacob Chansley, ovaj 33-godišnjak i istaknuti član QAnona postao je lice nove američke krize. Nakon saslušanja pred sucem, Angelijeva mama novinarima je rekla da on otkad su ga pritvorili ne jede ništa, jer mu u zatvoru ne žele davati isključivo organsku hranu.

Ovaj podatak, koji je na Twitteru objavila novinarka Melissa Blasius, mnoge je začudio jer se u svijetu internetskih predrasuda krajnja desnica ne povezuje s radikalnom gastro-ekologijom, to se smatra ljevičarskim područjem. Kako je život kaotičniji čak i od interneta, jedan od najžešćih predstavnika alt-righta, čovjek koji je s grupom američkih domaćih terorista nasilno pokušao srušiti rezultate legitimnih izbora, ujedno je i sljedbenik šamanske tradicije koji brine za održivost života na planeti. I da, organska prehrana jest važan dio alt-right ikonografije.

Otkad je Alex Jones, najveća medijska zvijezda teoretičara urote i fake newsa, ušao u biznis s dodacima prehrani, neumorno demonizira GMO tehnologiju i promovira organsku prehranu kao način “izbacivanja otrova” kojima establishment kontrolira sirotinju.

Dok publika pokušava u glavi pomiriti sve te informacije, na Twitteru se množe zanimljive reakcije, uključujući i one koje bizarnu crticu s Angelijevim pritužbama na hranu pokušavaju staviti u jasniju perspektivu, upozoravajući da “to što je Angeliju mjesto u zatvoru ne znači da je u redu zatvorenike hraniti smećem.” 

Sud je na kraju upravi zatvora naredio da Jacku Angeliju osigura organsku hranu i omogući mu da slijedi svoju šamansku dijetu, ne zbog humanitarnih razloga nego zbog poštivanja njegovih vjerskih prava. Mnogi se ponovno s pravom pitaju što bi bilo da je na Angelijevom mjestu crnac.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Napadač na Kongres Jake Angeli u zatvoru je odbijao hranu jer nije organska. Udovoljili su mu

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min