Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Russell Crowe financira spašavanje legendarnog bejrutskog restorana Le Chef

russel-crowe-bourdain

Bejrut je bio jedan od omiljenih gradova Anthonyja Bourdaina, a restoran Le Chef jedna od njegovih neizbježnih stanica u Bejrutu. Bourdain je ovaj stari, ikonografski bejrutski restoran predstavio globalnoj publici. “Le Chef je legendarno mjesto u Bejrutu,” rekao je u seriji No Reservations 2010, “Jednostavan, izravan, domaći klasik. Svi ovdje dolaze.”

Le Chef je stradao u eksploziji koja je 4. kolovoza razorila bejrutsku luku. U kampanji za obnovu koju su pokrenuli na platformi GoFundMe rekli su da je “u ruševinama”. Kampanja je postala svjestka svijest kad je organizator objavio da je “netko tko se zove Russell Crowe” uplatio velikodušnih 5000 dolara. “Ovo je uime pokojnog chefa Anthonyja Bourdaina. Vjerujem da bi on napravio isto da je još među nama,” napisao je Crowe u objavi na Twitteru, “Le Chefu želim sve najbolje i nadam se da će brzo uspjeti popraviti stvari.” 

Le Chef se nalazi u bejrutskoj rezidencijalnoj četvrti Gemmayze, u zoni najbližoj eksploziji. Kampanju za pomoć Le Chefu i njegovom omiljenom voditelju Charbelu Bassilu pokrenuli su redateljica Amanda Bailly i novinar Richard Hall. Prvi cilj, 13 tisuća dolara, postigli su već prvi dan kampanje, uvelike zahvaljujući donaciji Russella Crowa. Kampanja se nastavlja do otvorenja, a novac će se koristiti za obnovu lokala i plaće. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.