Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

WORLD OF WINE Porto otvara golemu atrakciju posvećenu vinu, centar vrijedan 105 milijuna eura

porto-wow

Pet godina i 105 milijuna eura nakon što su ga počeli razvijati, tim pod vodstvom proizvođača Taylor’s porta najavio je otvaranje velike atrakcije World of Wine (WOW) u Portu.

Od tvornice čokolade na tri tisuće četvornih metara koja će se moći iznajmljivati za rođendane, do virtualnih vinskih ekskurzija po Portu i 9000 godina povijesti čaša i posuda za pijenje vina, World of Wine otvara se kao strateški turistički projekt. Centralni sadržaj ovog kompleksa bit će 55 tisuća četvornih metara obnovljenih vinskih podruma koji će biti najveća atrakcija Porta izvan zone slavnih vinskih kuća.  

porto-wow-1

World of Wine trebao je biti otvoren 31. srpnja ali radovi su se oduljili. Cijeli sadržaj centra fokusiran je na novu generaciju ljubitelja vina.  “Cilj WOW-a je da pomogne u definiranju Porta kao kulturne destinacije, i to ne samo kroz priču o vinu koje je proslavilo ovaj grade, nego i o samom gradu, njegovim stanovnicima i avanturama kroz stoljeća,” rekao je direktor centra Adrian Bridge za Decanter.

porto-wow-2

Među atrakcijama World of Winea su “planeta čepova” u kojoj je i replika divovskog hrasta plutnjaka, posveta Portugalu kao vodećem svjetskom proizvođaču vinskih čepova. Izložba Porto kroz stoljeća otkriva, naravno, povijest grada i vina, a osnivači su posebno ponosni na vinsku školu koja će održavati WSET-ove tečajeve. Restorani i barovi uređeni su oko obnovljenih skladišta vina i protežu se do vidikovca s pogledom na Porto. Uprava kaže da su ih optuživali da žele izgraditi Disneyland, ali oni smatraju da atrakcija World of Wine u potpunosti poštuje stari Porto, njegove vrijednosti i tradiciju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.