Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U centru Poreča otvoren je zabavni riblji street food Tunaholic koji prodaje tune, srdele i morske pse

tunaholic-lokal

Tunaholic je mali kutni lokal na uglu Decumanusa i ulice Svetog Eleuterija blizu Eufrazijeve bazilike, u samom centru povijesnog Poreča. Vani na prozoru ima pult sa četiri do šest stolica, unutra još toliko ako se gosti naguraju, što se sada, naravno, ne čini. Ostatak zauzimaju grill ploča, friteze, hladnjaci i radne površine, na kojima se priprema zabavan, ukusan i izdašan riblji street food. Vlasnika, koji reže peče i poslužuje ribu, možete gledati i na fotografijama na kojima pozira s tunama kapitalkama koje lovi. 

tunaholic-pult
tunaholic-slike

Jelovnik je podijeljen na riblje burgere, razne verzije fish and chipsa, i basic fish, dakle frigane male ribe. Tu su i dvije salate i desert pusterla, srodnica cheesecakea. Mi smo sjeli unutra, pa smo kao i manje talijansko društvo koje je sjedilo na ulici, naručili Tunaholic i Rivettu.

Tunaholic je burger koji se sastoji od cijelog steaka tune, velikog i sasvim korektnog peciva obojanog sipinim crnilom, puno povrća i dresdingom baziranim na majonezi koji srećom nije pretežak. Tuna je pečena blago i ružičasto, tako da je ostala sočna. Ovo vrlo fino i veliko jelo košta 52 kune, što se čini gotovo besplatnim.

tunaholic-burgeri
tunaholic-meni

Rivetta je zapravo fritto misto, koji se sastoji od hrskakvih i neodoljivih girica, friganih liganja i pohanih srdela , s dosta pomfrita i dva umaka. Katkad imamo dojam da nema puno ukusnijih stvari od svježe, dobro pržene sitne ribe.

tunaholic-logo
tunaholic-rivetta

S jelovnika koji je ispisan iznad grilla pažnju nam je privukao i fish and chips od morskog psa, kao i burger iu sendviči od srdela. Tunaholic nažalost ima vrlo loš izbor pića: par industrijskih piva i jednu ne baš dojmljivu malvaziju.Rekli su nam da će uskoro dobiti Buru, dobro lokalno craft pivo.  No, neovisno od problema s pićima, ovaj precizno brandirani, hipsterski uređeni mali lokal primjer je street food lokala kakvog bi na Jadranu trebalo biti u svakoj prometnijoj ulici.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.