Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ŠTO NE MOŽE DRŽAVA MOŽE BURGER KING Brazilci za besplatni burger pristaju da ih prate preko mobitela

burger-king-brazil

Brazil je drugo najveće žarište zaraze korona virusom nakon Amerike. Za to je uvelike odgovorno disfunkcionalno ponašanje autokratskog predsjednika Jaira Bolsonara, ali i to što Brazilci nakon svega što su doživjeli nisu baš spremni u svemu surađivati sa zakašnjelim vladinim mjerama.

Jedna od protuepidemijskih mjera koju je brazilska vlada pokušala provesti je praćenje kretanja građana putem mobitela. Nije uspjelo, jer za takvo praćenje ljudi moraju dati dopuštenje, a većina Brazilaca, kao svojevremeno i većina Hrvata, to je odbila. Zato je priliku iskoristio Burger King. 

Tamo gdje država nije uspjela, fast food gigant jest. Burger King je uvjerio mnoge Brazilce da dopuste praćenje njihova kretanja radi sprečavanja širenja zaraze, nudeći zauzvrat besplatnu hranu. Brazilski Burger King ponudio je kupcima da downloadaju njihovu aplikaciju i pritom dopuste sakupljanje i obradu geolokacijskih podataka. Prema tim podacima, koji pokazuju je li se kupac kretao na siguran način i održavao propisani razmak, Burger King odobrava besplatna jela i druge pogodnosti. 

Čovjek odgovoran za ovu akciju, direktor komunikcija i inovacija brazilskog Burger Kinga Thais Nicolau, objasnio je da kompanija ovom akcijom želi motivirati ljude da se pridržavaju sigurnosne fizičke distance i ostati prisutna u njihovoj svakodnevnici i krizi kakva je pandemija korona virusa. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.